Jihomoravany čeká čtvrtý zápas pod trenérem Pavlem Šustrem. Ten tým převzal po slovenském stratégovi Romanu Pivarníkovi a zatím neokusil porážku. Jeho svěřenci remízovali v Ústí nad Labem, v Mol cupu postoupili přes divizní Rosice a minulý týden v druhé nejvyšší soutěži rozstříleli Táborsko 4:1. „Náš cíl zůstává stejný. Soustředíme se na svůj výkon a chceme navázat na poslední utkání. Termín zápasu je zvláštní, ale tak to zkrátka je, takže o tom nepřemýšlíme,“ vyhlásil kouč Šustr na klubovém webu.

Brňané ukořistili jedenáct bodů, což je staví na osmé místo v tabulce. Šesté Pardubice jsou zatím bohatší o tři body. Oba celky také patří k nejofenzivnějším týmům soutěže. „Sezonu zatím hodnotím kladně. Chtěli jsme být v horní polovině tabulky a to se daří. Je pozitivní, že dáváme hodně gólů, ale zase jich docela dost dostáváme. Musíme se soustředit i na obranu a získáme víc bodů,“ sdělil pardubický záložník Pavel Sokol.

Petr Holík
Lídr kanadského bodování Holík táhne Kometu. Čeká ji moravské derby s Olomoucí

Východočeši spolu s Českými Budějovicemi nasázeli už patnáct branek. Víc zvládla jen Zbrojovka, která se sedmnácti vstřelenými góly nemá v lize konkurenci. „V útoku hraje Lukáš Magera, což je zkušený útočník, kterému se střelecky daří v zápasech i na tréninku a přenáší to na nás. Uvidíme, jak zápas bude vypadat. Doufám, že diváci uvidí kvalitní fotbal s vítězství na naší straně,“ zdůraznil záložník Brna Jan Sedlák vliv pětatřicetiletého útočníka, který s osmi góly vede tabulku střelců.

Brněnský dres donedávna oblékal také Sokol. Do Pardubic ze Zbrojovky přestoupil až letos v létě, minulou sezonu v klubu hostoval. „Zbrojovka má kvalitu. Myslím, že už si hráči i trenér Šustr na sebe zvykli a půjdou výš a výš. Když jsem byl v brněnské juniorce, měli jsme spojené tréninky s týmem do devatenácti let, který vedl právě Šustr. Musím říct, že jeho tréninky byly dobré a na úrovni,“ ocenil dvaadvacetiletý Sokol.

K dispozici již má brněnský lodivod talenty Davida Gáče a Dana Jambora. Lépe se daří také dlouhodobě zraněným fotbalistům. „Musefiu Ashiru už naskočil do tréninku, ale ještě není v plné zátěži. Michal Škoda trénuje individuálně. Je dobře, že máme z čeho vybírat. Na druhou stranu na některé hráče se nedostane a pak jim musíme zajistit herní praxi třeba v juniorce,“ okomentoval kádr Šustr.

JAROSLAV GALBA

Ilustrační foto.
Bludičky okolo Špilberku. Nadšenci poběží Brnem v noci s čelovkami