Premiéra nového kouče Zbrojovky Pavla Šustra, který v neděli vystřídal Romana Pivarníka, i tak dopadla solidně. „Rozhodně je pro mě pozitivum, že kluci zápas odpracovali a dali do něj srdce. I když soupeř vyrovnal, nepoložili se a dřeli do konce,“ sdělil Šustr do kamery České televize.

S brněnským týmem zatím stihl jen čtyři tréninky, do základní sestavy vrátil stopera Petra Pavlíka a poprvé od úvodní minuty naskočil středopolař Jan Sedlák. „Začali jsme pracovat s novým trenérem, zvykáme si na nové věci. Věřím, že se zvedneme a půjdeme nahoru,“ pronesl brněnský útočník Lukáš Magera.

Nový trenér fotbalistů Zbrojovky Pavel Šustr.
Pořád je reálné hrát o baráž, říká nový trenér fotbalistů Zbrojovky Pavel Šustr

Ten až v sedmém kole přišel o svou parádní bilanci: co zápas, to gól. V Ústí nad Labem se netrefil, i když ve druhé půli měl velkou příležitost. „Škoda, mohli jsme vyhrát. Vedli jsme sice 2:0, ale pak jsme se dostali pod velký tlak Ústí, které hrálo fakt dobře, kombinačně po stranách, přehrávalo nás,“ uznal urostlý forvard.

Ústí nad Labem – Zbrojovka Brno 2:2
Poločas: 1:2. Branky: 31. Jindráček, 54. D. Procházka – 7. Růsek, 26. L. Krejčí. Rozhodčí: Severýn – Melichar, M. Novák. ŽK: 40. Brak, 72. Leibl, 77. D. Richter – 36. Růsek, 47. L. Krejčí, 57. Štepanovský, 59. Magera, 70. Jambor. Diváci: 2 065.

Ústí nad Labem: Lindr – Strada, Brak, Pimpara, Leibl – J. Peterka – Krátký (77. Šup), D. Richter, Miskovič, D. Procházka (78. R. Dvořák) – Jindráček (90+1. Matějka). Trenéři: Aleš Křeček, Juraj Šimurka, Petr Vrabec.

Zbrojovka Brno: Melichárek – Jakub Šural, Kryštůfek, Pavlík, Eismann – Sedlák, L. Krejčí, Růsek (69. Bariš) – Štepanovský (59. Jambor), Bartolomeu (86. Lutonský) – Magera. Trenéři: Pavel Šustr, Petr Maléř.

Zbrojovka šla do vedení po standardních situacích. V sedmé minutě se po rohu prosadil Antonín Růsek, ve 26. minutě po přímém kopu skóroval Ladislav Krejčí. Jenže hned za pět minut snížil z dorážky Martin Jindráček a v 54. minutě nádhernou ranou do růžku srovnal Daniel Procházka. „Prohrávat 0:2 je složité, ale makali jsme a aspoň remizovali. Měli jsme šance i na třetí gól, taky jsem jednu v první půli nedal,“ litoval domácí kapitán Jan Peterka.

Po přestávce se Zbrojovka ze hry pozvolna vytrácela a Ústí nad Labem se hnalo za vítězstvím. „Nedokážeme se dostat do souvislejší kombinace, ale věřím, že výsledek a výkon nás posunouo kousek dál,“ řekl Šustr.

Ústí nad Labem se vrátilo do čela druhé ligy, Zbrojovka je devátá. „Dostali jsme dva hloupé góly po standardkách, což srazilo náš elán, ale tým ukázal velký charakter a vůli. Zvládli jsme aspoň remizovat, s předvedenou hrou jsem spokojený,“ uvedl domácí kouč Aleš Křeček.

Ilustrační foto
Na fotbale v Líšni vévodí u fanoušků domácí klobása. Vítězí dokonce i nad pivem