Vstřelil tak svůj první gól sezony, ale brněnští fotbalisté nadějné vedení v předehrávce sedmého kola FORTUNA:NÁRODNÍ LIGY neudrželi. „Je to můj druhý gól v soutěžním zápase za áčko. První jsem dal ještě v nejvyšší soutěži, druhý teď. Určitě jsem rád, ale bohužel jsme nevyhráli. Výsledek pro nás rozhodně dobrý není,“ mrzelo devatenáctiletého záložníka.

Fotbalový zápas mezi Ústím a Zbrojovkou Brno (v červeném) skončil nerozhodně 2:2.
Šustrova premiéra? Remíza s Ústím. Zbrojovka ale ztratila dvougólové vedení

Ústí zkrátka dokázalo dvougólovou ztrátu smazat. Severočeši zatím mohou být se svými výkony spokojeni. S šestnácti body jim patří první příčka ve druhé nejvyšší fotbalové soutěži. „Soupeř nás překvapil, jak hrál dobře kombinačně. Byl na tom hodně dobře. Bohužel jsme dostali branku z dorážky, nepodařilo se nám to ubránit. Jejich druhý gól pak navíc byl neuvěřitelný. Klobouk dolů, jak to trefil,“ ocenil brněnský mladík trefu ústeckého Daniela Procházky pod břevno.

Brnu hrozí trestDisciplinární komise zahájila řízení s brněnskou Zbrojovkou. Nelíbilo se jí chování jihomoravských fanoušků v zápase FORTUNA:NÁRODNÍ LIGY s Prostějovem. Příznivci hostů měli nevhodně pokřikovat.


Pro něj, stejně jako pro celý tým, to byla premiéra pod trenérem Pavlem Šustrem, který přešel k áčku od staršího dorostu. „Každý trenér je v něčem jiný. Zatím jsme měli tři tréninky, takže se to těžko hodnotí. Znám ho z dorostu a je výborný trenér. Pod ním se nám dařilo a vyhrávali jsme,“ okomentoval náhradu za odvolaného kouče Romana Pivarníka.

Vyzdvihuje přitom, že nový stratég zná prostředí klubu. „Je to jednodušší, než když přijde nový trenér. Nemusí nás poznávat od začátku. Na zápasy chodil pravidelně, takže ví, kdo jak vypadá. Trenér Šustr umí pracovat s hlavami hráčů, a když ho plně pochopíme, bude to dobré,“ sdělil Krejčí.

V základní sestavě se Krejčí objevil teprve podruhé v této sezoně. Uprostřed pole nastoupil již v minulém kole proti Prostějovu. „Trenér předtím volil jiné hráče, teď jsem dostal šanci, bohužel jsme nejdřív prohráli a nyní remizovali. Pokládám se za klasického středopolaře do obrany i do útoku. Ke konci v Ústí jsem měl defenzivnější úlohy, v dorostu jsem hrál zase klasickou šestku,“ přiblížil svou roli na hřišti.

Ve středu pole na severu Čech spolu s Janem Sedlákem nahradili dosavadní brněnský tandem Dominik Kříž – Damián Bariš. „Dominik je výborný hráč dopředu. Umí jeden na jednoho, vysílá průnikové přihrávky. Honza Sedlák je zase dříč, co neprohraje souboj, skvělý do defenzivy. Damián Bariš je dobrý v útoku i při bránění,“ vyjádřil se ke spoluhráčům.

Další start s některým z nich po boku si může odbýt již příští týden v Rosicích. Ve středu tam Zbrojovka zabojuje o postup v MOL Cupu.

JAROSLAV GALBA

Nový trenér fotbalistů Zbrojovky Pavel Šustr.
Pořád je reálné hrát o baráž, říká nový trenér fotbalistů Zbrojovky Pavel Šustr