Zatímco vítěz postoupí do první ligy přímo, týmy na druhé a třetí pozici zabojují o posun vzhůru v baráži. Na třetí Hradec Králové nyní Brnu schází šest bodů. „Po špatném začátku mám z týmu dobrý pocit, ale je strašná škoda porážky v Třinci, jinak už měla Zbrojovka trojku na dosah,“ mrzela Jarůška sobotní prohra 1:2.

Brněnský celek přitom i přes brzké vyloučení Damiána Bariše ve Slezsku vedl po gólu Ondřeje Sukupa, jenže po přestávce Třinec vývoj zvrátil. „I v deseti jsme byli lepší, jenže jsme hodinu hráli o jednoho méně, volné prostory se objevovaly. Oba góly jsme však dostali ze standardek, což je spíš o nedůslednosti, osobním bránění. Máme je zvládnout,“ litoval obránce Sukup.

Zbrojovka prohrou ukončila osmizápasovou sérii neporazitelnosti, která započala s příchodem nového kouče Pavla Šustra. Ten vystřídal Romana Pivarníka na konci srpna, kdy brněnský celek sídlil na deváté pozici. Teď je šestý. „Pavel je nesmírně náročný, ale i k sobě. Je dobrý trenér a bude z něho výborný kouč. Hráči vědí, co po nich chce,“ uvažoval československý šampion z roku 1978 Jarůšek.

Zbrojovka pod Šustrem zlepšila defenzivu, branku nedostala 530 minut. „Doufám, že výhra 4:1 minulý týden s Vítkovicemi nebyla jen taková vlaštovka. Remízy nebudou stačit. Stačí třikrát za sebou vyhrát a s devíti body se Brno dotáhne na čelo,“ hlesl Jarůšek.

Podzimní část zakončí Zbrojovka 23. listopadu domácím duelem s Vlašimí, na jejímž hřišti remizovala 2:2. „Utkání musíme bezpodmínečně zvládnut za tři body. V Třinci jsme měli vyhrát, takhle nám narostla ztráta, ale ve druhé půlce sezony se to může otočit, uděláme víc bodů než oni a dotáhneme se. Věřím tomu. Kvalitu máme,“ pronesl Sukup.

Podle bývalého reprezentanta Jarůška se brněnský klub musí v zimě poohlédnout po kreativním záložníkovi. „V týmu mi chybí typ hráče, jako je Pavel Zavadil, který tvoří a umí kopnout výborně standardky. Na trhu jich moc není,“ uvědomil si.

Reprezentační přestávku si Zbrojovka v sobotu od jedné hodiny po poledni zpestří přípravným duelem se Sankt Pöltenem, čtvrtým celkem rakouské ligy. „Půjde pro nás o zajímavou konfrontaci,“ řekl trenér Šustr.

Ilustrační foto.
Zbrojovka pod koučem Šustrem poprvé prohrála, v oslabení nestačila na Třinec

Fotbalisté Zbrojovky po polovině druhé ligy:
Nejvíc minut:
Pavel Eismann – 1338 minut
Nejvíc gólů:
Lukáš Magera – 9 gólů
Nejvíc žlutých karet:
Lukáš Vraštil – 5 žlutých karet
Nejvíc červených karet:
Damián Bariš, Ladislav Krejčí – 1 červená karta