Po osmnáctém kole poskočila Zbrojovka na druhou příčku o dva body před Jihlavu. „Jsem spokojený hlavně s výsledkem, vyhrát kdekoli na hostujícím hřišti je nesmírně obtížné, nám se to podařilo. Výkon bych si představoval kvalitnější, sebevědomější, ale třeba Kuby Přichystala se mi velice líbil,“ vyzdvihla v České televizi hlavní hvězdu čtvrtečního večera brněnský kouč Miloslav Machálek.

Brno 28.5.2020 - fanoušci FC Zbrojovky Bnro při sledování zápsu proti FK Ústí nad labem v restauraci Zlatá loď na náměstí Svobody v Brně
Fotbalové šílenství: Fanoušci Zbrojovky fandili v hospodách s komentářem legend

Přichystal už ve čtrnácté minutě využil špatné zpětné přihrávky Michala Bílka, v 56. minutě pak mladý forvard Zbrojovky načechral v pokutovém území míč na hlavu Jana Hladíka, který si připsal premiérovou soutěžní trefu v brněnském dresu.

Ústí nad Labem - Zbrojovka Brno 1:2
Poločas: 0:1. Branky: 63. L. Matějka – 14. Přichystal, 56. Hladík. Rozhodčí: Rejžek – Kotalík, Pečenka. ŽK: 45+1. Valenta, 83. Richter – 22. Fousek, 75. Eismann, 82. Vintr, 90+1. Machálek. Diváci: 105.
Ústí nad Labem: Tvrdoň – M. Bílek, Pimpara, Písačka, Prošek – J. Peterka (C), M. Valenta, Miskovič (46. D. Richter) – Drame, L. Matějka, Bassey (62. Chodora).
Zbrojovka Brno: Šustr – Štepanovský, Ad. Čermák, Dreksa, Eismann (C) – Šumbera (58. M. Vintr), J. Sedlák, Růsek, A. Fousek (71. Bariš) – Přichystal, Hladík (89. Pachlopník).

Zbrojovka porazila severočeský celek po třech předchozích remízách. „První gól nebyl snadný. Nevěděl jsem, zda brankáři udělat kličku, nebo střílet z první. Všiml jsem si, že má díru na zadní tyči a vyšlo to. Určitě jsem se gólem chytl a byl ve větší pohodě,“ sdělil čtyřiadvacetiletý Přichystal, jenž si připsal už sedmou trefu a čtvrtou asistenci v aktuálním druholigovém ročníku.

Mohl na tom být ještě lépe, krátce před druhou brněnskou brankou totiž zblízka napálil levačkou tyč a z následné dorážky pravačkou břevno. „Tam jsem neměl štěstí,“ hlesl Přichystal.

Ústí nad Labem sice duel zdramatizovalo, když povedenou akci zakončil Lukáš Matějka, ovšem závěr si zkušený brněnský celek pohlídal. „Jsem rád, že mi to tam hned po pauze spadlo, vždy je dobré, když se chytím gólem. Uvidíme, jak to půjde dál,“ řekl domácí útočník.

Hostující trenér Aleš Křeček hořekoval nad zbytečnými chybami, kterých se jeho svěřenci dopustili. „Brnu jsme nabídli hrozně laciný první gól, Michal Bílek zbytečnou přihrávkou domů udělal hrubou chybu, která udala ráz zápasu. Podobná situace nastala ve druhém poločase, když jsme krátkým výkopem našeho brankáře dvakrát za sebou nabídli soupeři dvě šance a jednu využil. Na to že jsme hráli na tři čistokrevné útočníky, jsme si toho vpředu vytvořili hodně málo, z toho jsem zklamaný,“ litoval Křeček.

Brno 8.3.2020 - domácí FC Zbrojovka Brno v červeném (14 Jakub Přichystal a 23 Jakub Šural) proti FK Baník Sokolov (Karel Hasil)
Zbrojovka jede do Ústí, díl druhý. Chmury přidělává stav Šurala

Už v pondělí od sedmi hodin večer přivítá Zbrojovka na stadionu v Srbské ulici pražskou Duklu, která porazila Jihlavu 2:1. K dispozici už bude tvůrce brněnské hry Ondřej Vaněk, který pykal za žluté karty. Start zraněného Jakuba Šurala zatím není jistý. „Oba jsou hráči základní jedenáctky. Na rovinu však říkám, že se musíme zlepšit,“ burcoval Machálek.