V pondělí od sedmi hodin večer se na dobrý vstup pokusí navázat v domácím střetnutí s pražskou Duklou. A brněnský trenér už využije tvořivého záložníka Ondřeje Vaňka, který v prvním duelu pykal za žluté karty. „Těším se, že si po dlouhé době zahraju. Jsem rád, že mezi zápasy je tak krátká pauza a nemusím dlouho čekat. Jen škoda, že u toho nebudou naši skvělí fanoušci,“ sdělil Deníku Rovnost Vaněk.

Martin Zikl (na snímku) otevřel skóre dlouho bezbrankového klání.
Zikl utnul čekání na gól, Líšeň si nakonec ze Strahova veze bod

Osminásobný český reprezentant si stoupne doprostřed zálohy, kde jeho schopnosti Zbrojovka v Ústí nad Labem postrádala. „Chyběli nám stoper a střední záložník, což zapříčinilo naše malé sebevědomí v nabídce, málo jsme drželi míč. Ovšem první utkání jsou vždy nesmírně obtížná a jsem rád za důležité vítězství,“ ohlížel se za duelem kouč Machálek.

STÁLE BEZ ŠURALA

Devětadvacetiletý středopolař proti Dukle naskočí, zadák Jakub Šural ještě připravený není. „Myslím, že to bude dobrý fotbal a máme se na co těšit. Uděláme vše, aby pro nás utkání dopadlo dobře,“ slíbil Vaněk

Fyzicky se cítí nachystaný na rychlý sled utkání, který přináší restart druhé ligy po pauze způsobené koronavirovou pandemií. „Trénink nenahradí zápasy, ale za měsíc jsme stihli fyzičku nabrat,“ podotkl Vaněk.

Fotbalisté Ústí nad Labem prohráli v prvním zápase po pauze zaviněné koronavirem 1:2. Na domácí půdě nestačili na Zbrojovku Brno.
Útočník Přichystal řídil výhru v Ústí a Zbrojovka už je druhá

Zbrojovku tento týden čekají hned tři duely, ovšem zkušený záložník si na něco podobného zvykl v Plzni, s níž hrál evropské poháry, i při angažmá v ruské Ufě. „Mně se tenhle systém líbí. Mám radši zápasy, kde o něco jde, to mě baví, a proto se fotbal hraje. Ovšem někteří kluci na to nejsou zvyklí, je potřeba se o sebe starat, aby se nám vyhýbala zranění. Důležitá je regenerace,“ poznamenal Vaněk.

Zbrojovka po osmnáctém kole poskočila na druhou příčku před Hradec Králové a Jihlavu, která před týdnem podlehla právě Dukle 1:2.

Fotbalisté Ústí nad Labem prohráli v prvním zápase po pauze zaviněné koronavirem 1:2. Na domácí půdě nestačili na Zbrojovku Brno.
Útočník Přichystal řídil výhru v Ústí a Zbrojovka už je druhá

Pátí Pražané na Brno ztrácejí jenom tři body. „Trenéra Skuhravého jsem zažil v Jablonci a týmy pod ním předvádí dobrý fotbal. Nesmíme se však dívat, proti komu hrajeme, potřebujeme udělat tři body, abychom se trochu odlepili od třetího místa. Záleží jen na nás. Myslím, že to máme dobře nastavené a lidi to vnímají,“ přemítal Vaněk.

Také v pondělí večer mohou fanoušci sledovat utkání na Tribuně Štatl, v restauraci Zlatá loď na náměstí Svobody jej s hercem Alanem Novotným komentují bývalí brněnští fotbalisté Tomáš Polách a Zdeněk Valnoha. „Podpory si nesmírně vážíme. Hráči ji vnímají, mluví o ní. Je to velká motivace, v každém utkání chceme fanouškům udělat radost a zvítězit,“ řekl Machálek.