Jako hráč nastoupil ke 118 prvoligovým duelům v brněnském dresu a dosud v klubu vedl starší dorost. „Vybrali jsme ho logicky, protože věříme, že jeho schopnosti jsou takové, že na pozici hlavního trenéra bude mít přínos. Chtěli jsme někoho, kdo prostředí detailně zná, kdo hned na začátku nemusí poznávat tým, aby dělal správná řešení,“ vysvětlil sportovní manažer klubu Tomáš Požár.

Šustr nepřichází jako záskok, klub s ním počítá na pozici hlavního kouče dlouhodobě. Jeho asistenty budou jako v dorostu Petr Maléř a trenér brankářů Martin Doležal. „Hrál jsem útočníka, záložníka a nakonec obránce, takže se může zdát, že chci hrát defenzivně. Ale moje představa je hrát spíš ofenzivní fotbal a jsem přesvědčený, že to je v silách kádru,“ představil své plány třiačtyřicetiletý trenér.

Fotbalisté Prostějova (v modrém) porazili Brno 2:1.
Zbrojovka padla v Prostějově a Pivarník dostal padáka

Pivarník skončil kvůli neuspokojivým výsledkům ve druhé lize, Zbrojovka v šesti utkáních třikrát prohrála a patří jí až devátá pozice. Po sobotní prohře 1:2 v Prostějově se vedení klubu dohodlo s koučem na ukončení spolupráce. „Chtěl jsem nastolit nějakou cestu kombinačním fotbalem, aby se lidem líbil, ale musí přinést výsledky. Pět zápasů ze šesti jsme měli v naší režii, bohužel kvůli chybám jsme je výsledkově nezvládli. Řešili jsme, zda jsme schopní pokračovat a neduhy postupně zlepšovat. Došli jsme k tomu, že to chce nějaký impulz,“ sdělil Deníku Rovnost slovenský stratég.

Kdo je Pavel Šustr
Narodil se 13. října 1974 v Brně.
V nejvyšší české soutěži odehrál mezi roky 1997 a 2005 sedm sezon za Brno, nastoupil ke 118 utkáním a vstřelil devět branek. Hrál nejprve na postu útočníka, končil jako levý obránce.
S trénováním začínal jako asistent třetiligové juniorky Zbrojovky, prošel téměř všemi mládežnickými kategoriemi a doposud vedl jako hlavní kouč starší dorost.
Dělá asistenta v české reprezentaci do 17 let.

Objevily se názory, že Pivarník měl neshody s hráči v kabině, ale to rezolutně popírá jak kouč, tak manažer. „To jsou spekulace. Důvod změny jsou opravdu výsledky a vstup do sezony, který jsme očekávali na jiné úrovni,“ reagoval Požár.

Přestože Zbrojovka ztrácí osm bodů na vedoucí České Budějovice, postupové ambice trvají. „Nabrali jsme ztrátu, ale cíle neměníme. Chceme v první řadě vyhrávat a postoupit, ale ne na základě sebedestrukčních rozhodnutích. Máme v týmu mladé hráče, se kterými chceme pracovat a budou dostávat prostor. Věřím, že je v síle týmu, aby porazil každého, ať už doma, nebo venku. Nevidím důvod, proč nemůžeme být optimističtí,“ pronesl manažer Zbrojovky.

Letní přestupní okno končí v září a vedení klubu řeší i změny v kádru. „Máme v tuto chvíli myšlenky směrem ven i dovnitř, ale není nic konkrétního a aktuálního, co mohu komentovat,“ dodal Požár.

Na snímku Jan Polák.
Speciálně jsem duel nevnímal, říká po vítězství nad Zbrojovkou Polák

Mohou za odchod neshody s hráči? Obsáhlý rozhovor s Romanem Pivarníkem si přečtěte ve středečním tištěném (29.8.2018) vydání Deníku Rovnost.

Za orální sex nabízel ženám desetitisícové částky v eurech. Po muži, který měl využívat důvěřivé ženy na různých internetových portálech, pátrají brněnští policisté.
Slíbené desetitisíce eur za orální sex ženy nedostaly. Podvodníka hledá policie