V prvních dvou kolech brněnští fotbalisté brali pokaždé jen bod za remízu, za moc nestál ani výkon. V týdnu pak padaly od vedení sankce. Ty nakonec dopadly na úrodnou půdu. „Do Sokolova jsme jeli v situaci, kdy jsme první dva zápasy nezvládli výsledkově ani herně. Náš cíl byl zlepšit výkon, hru a dovézt dobrý výsledek. Ten je pro nás pozitivní, co se výkonu týče, v utkání jsme měli pasáže, v nichž jsme kontrolovali hru. Přesto je před námi ještě hodně práce,“ sdělil na klubovém webu brněnský kouč Pavel Šustr.

Žák předčil učitele. Filip Salač (na snímku) skončil v deštivé kvalifikaci v Brně čtrnáctý, Kornfeil vystartuje až ze dvacáté příčky
Žák předčil učitele. Salač skončil v kvalifikaci čtrnáctý, Kornfeil je dvacátý

V tabulce Zbrojovka poskočila na páté místo hned za městského rivala z Líšně. Ale dlouho to přitom na úspěch v Sokolově nevypadalo. První poločas skončil totiž bez gólů a mezi tři tyče šla v úvodních pětačtyřiceti minutách jediná domácí střela. Brňané pálili jenom dvakrát mimo tři tyče.

Z marastu nakonec brněnský celek vysvobodil až sedmnáct minut před koncem Bartolomeu, který přitom na hřiště vyběhl jen o čtyři minuty dřív. Přihrál mu další nováček na trávníku Ondřej Vintr. „Střídání bylo důležité, podařilo se nám oživit hru a dokázali jsme si vytvořit a následně i proměnit nebezpečné situace,“ těšilo Šustra.

O malou chvíli později pak přidal pojistku levý bek Pavel Eismann, který je v novém ročníku FORTUNA:NÁRODNÍ LIGY při chuti. Ve třetím kole se prosadil podruhé. „Už jedu nad plán, teď už jsem alespoň dal gól klasicky levou. Ani nevím, kdy jsem se pravačkou před Vlašimí trefil naposledy. Teď chci začít přidávat i asistence,“ prohlásil Eismann.

V základní sestavě se poprvé v této sezoně objevili Petr Pavlík, Juraj Kotula a Jan Sedlák. Naopak chyběl záložník Marek Mach. „V týdnu měl problémy s kolenem a v podstatě s námi netrénoval. Odcestoval alespoň s béčkem ke generálce na hřišti Hodonína,“ objasnil brněnský trenér.

V dalším kole Zbrojovka přivítá v pátek od sedmi hodin večer na stadionu v Srbské ulici Ústí nad Labem. „Dvakrát po sobě jsme remizovali a nepředváděli takové výkony, jaké byly potřeba, ale neupadali jsme do paniky, nehádali se. Věděli jsme, že sílu máme a že je jen otázka času, kdy se rozjedeme do našeho tempa. Teď máme před sebou Ústí a chceme předvést před našimi fanoušky výkon, který si zaslouží vidět,“ doplnil Eismann.

FK Baník Sokolov - Zbrojovka Brno 0:2
Poločas: 0:0
Branky: 73. Bartolomeu, 79. Eismann.
Žluté karty: Glaser, Červenka, Machek – Bariš, Zikl.
Rozhodčí: Hocek – Dobrovolný, Leška.
Diváci: 1240.
Držení míče: 45% - 55%.
Střely celkem: 7:9.
Střely na branku: 3:5.
Rohy: 6:5.

Sokolov: Jakub Dvořák I. – Hošek, Wermke (76. Štursa), Machek, Selnar (62. Kopřiva) – Glaser, Štípek (80. Fišer), Šmehyl, Jakub Dvořák II. – O. Ševčík, Červenka.

Brno: Floder – Kotula, Pavlík, Kryštůfek, Eismann – Bariš, A. Fousek (67. O. Vintr), Sedlák, Šumbera (69. Bartolomeu) – Růsek, Magera (90. Zikl).

Moto GP 2019 - Marc Marquez
Unikátní duo Márquezů vládne. Pomáhá společná příprava