V tabulce Zbrojovka poskočila na sedmou pozici. „Odehráli jsme výborný zápas. Snažili jsem se o aktivní hru celé utkání, dominovat, vytvářet si šance. Zápas jsme měli relativně pod kontrolou, hráči ho odmakali a zaslouženě jsme vyhráli. Věřím, že takhle budeme pokračovat, i když vidím chyby, které děláme, pracujeme pořád a začíná si to sedat postupně i na tréninku,“ lebedil si po vítězství brněnský trenér Roman Pivarník.

Zbrojovka po domácí prohře 1:3 s Jihlavou a remíze 2:2 ve Vlašimi konečně naplnila roli favorita soutěže a proti loňskému účastníkovi třetí ligy ukázala svou sílu. „Je super, že jsme zápas zvládli. I minulé utkání jsme hráli dobře na míči a drželi ho, teď jsme do toho dali ještě mnohem víc a navíc udrželi nulu vzadu. Na to, že se hrálo v osm večer a v Brně závodily motorky, přišlo i dost lidí. Jak my, tak i oni můžeme být spokojení,“ radoval se domácí útočník Lukáš Magera.

Motocyklovou Velkou cenu České republiky letos navštívilo za tři dny 187 tisíc diváků.
Velká cena v Brně: víc opilců a rušení nočního klidu, letos aspoň bez deště

Hrdinou utkání se stal slovenský středopolař Damián Bariš, který po několika nevyužitých příležitostech napřáhl šest minut před přestávkou a krásnou ranou z dálky zaznamenal první gól v brněnském dresu. „Snažím se střelbu trénovat, trenér nás nabádá, abychom zakončovali a tlačili se do šestnáctky. Tohle utkání bylo z mojí strany výjimečně efektivní a doufám, že budu pokračovat,“ těšilo Bariše.

V závěru totiž přidal ještě druhou trefu v utkání, když stál přesně tam, kam putovala precizní přihrávka Jakuba Šurala z pravé strany napříč pokutovým územím.

Střelecky jej doplnila nejzvučnější letní posila. Bývalý reprezentační útočník Magera se prosadil po hodině z rohového kopu a vstřelil třetí gól ve třetím utkání sezony. „Asi nikdy jsem se necítil jako kanonýr, v sezoně jsem jen jednou dal přes deset branek. Byl bych rád, kdybych to pokořil znovu v Brně. Zatím jsem spokojený, snad mi to bude padat dál,“ prohlásil Magera.

Na gólovou oslavu schoval balon pod dres, protože se jeho manželce brzy narodí dítě. „Už týden přenáší. Měli jsme teď kontrolu, snad už se v týdnu narodí a nachystám jinou oslavu ve stylu kolébky nebo dudlíku,“ usmál se.

Chrudim zatím ve třech kolech vybojovala pouze bod a patří jí třináctá pozice. „Kdyby se nám za stavu 0:2 podařilo vstřelit kontaktní branku, domácí hráči znervózní, ale neproměnili jsme šanci. Musím své hráče pochválit za bojovný výkon a Brnu pogratulovat. Bylo vidět, že má zkušenější hráče. Musíme se z toho poučit a v příštím zápase doma bodovat,“ uvedl hostující trenér Pavel Matějka.

Zbrojovka Brno – MFK Chrudim 3:0
Poločas: 1:0. Branky: 39. Bariš, 60. Magera, 84. Bariš. Rozhodčí: Jílek – Kotalík, Pečenka. Hráno bez karet. Diváci: 2321.
Zbrojovka Brno: Melichárek – J. Šural, Vraštil, Pavlík, Eismann – Štepanovský (81. Jambor), Bariš, Kříž, Bartolomeu (72. Lutonský) – Růsek (84. Krejčí), Magera.
Chrudim: Mrázek – Řezníček, Drahoš, Krištof (82. Vašulín), Krčál – Kesner, Langr, Sixta (66. Sulík), Mastík, Dostálek (70. Froněk) – Šípek.

Líšeň (v bílém) porazila Otrokovice 2:0.
Líšeň vstoupila do nové sezony vítězně. Zásluhou dvou tref posily Přichystala