Jihočeši všechny dosavadní zápasy vyhráli a v tabulce jim patří druhé místo, jen o skóre za vedoucí Jihlavou. „Mají silný tým. Před lety hrávali ligu, ale přihodilo se jim, že ve druhé nejvyšší soutěži zůstali déle. Díky tomu ale mají stabilizovaný trenérský štáb a zkonsolidované mužstvo. Hráči se znají, vědí, co chtějí hrát a vyhoví si,“ zhodnotil soupeře brněnský kouč Roman Pivarník.

Sebevědomí Jihočechům nechybí. „Chceme vyhrát každý zápas. Pokud předvedeme týmový výkon, nemám o nás strach v Brně ani jinde,“ řekl kapitán Dynama Jiří Kladrubský pro klubový web.

Na snímku Pivarník.
Rozestavění za chyby nemůže, tvrdí trenér Zbrojovky Roman Pivarník

Pro zvětšení klikněte.Zdroj: DENÍKČeské Budějovice zatím v soutěži vstřelily devět branek, míč ze sítě lovil jihočeský gólman třikrát. „Mají zvládnutou ofenzivu i dobrý defenzivní blok. Je to fotbalové mužstvo, které chce hrát. Musíme být pozorní, počkat si na šance a proměnit je. Pracujeme na tom, abychom byli dominantní a dávali góly. Na druhou stranu potřebujeme vyrovnanou útočnou i obrannou fázi. Tohle hodláme zlepšit,“ přiblížil Pivarník.

Zatímco České Budějovice hrají druhou ligu již čtvrtou sezonu, Zbrojovka se v soutěži rozkoukává a brněnský bek Jakub Šural si všímá rozdílů. „Většina týmů proti nám víc brání a pak chodí do brejků. Budějovice se pokusí hrát podobně jako my, držet balon a útočit, takže to může být zajímavý zápas. Základ pro nás ale je hrát o sto procent líp dozadu než minule,“ uvedl zadák.

JAROSLAV GALBA

Beach volejbal. Ilustrační foto.
Plážoví volejbalisté bojují o evropský titul. Turnaj u Sokoláku trvá do neděle