Brněnský tým zvládl vstup do obou poločasů, už ve čtvrté minutě odražený míč krásnou ranou poslal do sítě Damián Bariš. Dvě minuty po přestávce se neohroženě probil před domácí branku talent Zbrojovky Ondřej Pachlopník a tvrdou ranou zvýšil vedení.

V závěru zápasu se trefili ještě brněnští hráči Robert Bartolomeu a Ondřej Sukup, Zbrojovka zaznamenala šesté vítězství ze sedmi přípravných utkání. „Pořád jsme v přípravě, a to v její polovině. To, že máme výsledky a dokážeme zápas zvládnout, je pochopitelně povzbuzující, ale neusneme na vavřínech a víme dobře, kolik práce a jaká cesta nás ještě čeká,“ prohlásil brněnský trenér Pavel Šustr.

Juraj Kotula.
Nová posila? Zbrojovka zkouší reprezentanta, slovenského zadáka Kotulu

Celé utkání odehrál na pravém kraji obrany Juraj Kotula. Třiadvacetiletý slovenský zadák s jedním reprezentačním startem bojuje na jihu Moravy o smlouvu. „Zatím mám velmi dobré pocity. Vše v klubu je na profesionální úrovni, možná lepší než u leckterých klubů v první lize na Slovensku. I první trénink byl hodně dobrý. Myslím, že druhá liga bude srovnatelná se slovenskou první, i když je těžké soudit po prvním zápase, a ještě přípravném,“ uvedl Kotula.

Jihlava - Zbrojovka Brno 0:4 (0:1)

Branky: 4. Bariš, 47. Pachlopník, 70. Bartolomeu, 75. Sukup.

Rozhodčí: Zelinka - Hájek, Pfeifer.

Jihlava: Vejmola (70. Veselý) – Šefčík, Tlustý (46. Vedral), Chlumecký, Preisler – Machuča (60. Tijani), Šulc - Javůrek (60. Křivánek), Šumský, Novotný – Klobása (20. Jawo).

Zbrojovka Brno: Halouska - Kotula, Pavlík (31. Šural), Kryštůfek (66. Gáč), Eismann (46. Sukup) - Štepanovský (61. Bartolomeu), Krejčí (76. Bariš), Bariš (46. Sedlák), Šumbera (61. Vintr) - Přichystal (46. Magera), Škoda (46. Pachlopník).