Brněnský kouč Richard Dostálek poněkud nezvykle postavil do každého poločasu jinou sestavu, pouze Jan Moravec a Jakub Nečas odehráli celý duel. „Naším záměrem bylo dostat do hry maximální počet hráčů, kteří jsou zdraví, což se povedlo. Pro první poločas jsme zvolili sestavu, která možná nebyla typická pro poslední zápasy, ale chtěli jsme vidět hráče, kteří spolu nejsou zvyklí nastupovat, jak na sebe dokážou reagovat. V poločase jsme udělali osm změn plus na postu brankáře a vyšel nám záměr, který jsme měli. Jsme rádi, že všichni odehráli duel ve zdraví, až na Petera Štepanovského, který musel střídat kvůli drobným potížím,“ popsal brněnský trenér.

Fotbalista Slovanu Rosice Pavel Novák.
Rosice začínají jarní program MSFL. Spoléhají opět na tvrdost a poctivost

Zbrojovka prohrávala od padesáté minuty, když se prosadil Samuel Šigut, ovšem v posledních deseti minutách skórovali Jiří Texl, Adam Fousek a Jakub Přichystal. Kdo si řekl o základní sestavu pro úvodní jarní kolo, ve kterém Zbrojovka v pátek od pěti hodin odpoledne hostí Prostějov? „Máme hlavu zamotanou, ale pozitivním způsobem, že máme z čeho vybírat. Kluci si řekli o místo v základní sestavě a máme týden na to, abychom se připravili na zápas. Uděláme maximum, abychom vybrali co nejlepší sestavu,“ dodal Dostálek.

Zbrojovka Brno – SFC Opava 3:1 (0:0)
Branky: 81. Texl, 81. Fousek, 89. Přichystal - 50. Šigut.
Rozhodčí: Křepský. Diváci: 200.
Zbrojovka Brno: Berkovec (46. Šiman) – Štepanovský (46. Hrabina), Šural (46. Endl), Hlavica (46. Štěrba), Moravec – Hladík (46. Přichystal), Mach (46. Blecha), Čermák (46. Texl), Kohoutek (46. Ševčík), Nečas – Řezníček (46. Fousek).
Opava: Digaňa – Celba (46. Kopečný), Židek, Janoščín (72. Helebrand), Kadlec – Šigut, Rychlý, Macháček (46. Bílek), Didiba (72. Darmovzal), Helešic (60. Kramář) - Pikul (72. Rataj)