Floder měl dosud starty jen ve třetí nejvyšší soutěži, tentokrát si odbyl debut o úroveň výš. „Jsem rád že se nám utkání podařilo, získali jsme tři body po výkonu ve Varnsdorfu,“ připomněl gólman předchozí prohru 0:2 na severu Čech.

„Čeká nás ještě pět náročných zápasů, pořád máme šanci na baráž. Musíme se od posledního výkonu odpíchnout a pokračovat tak dál,“ vzýval dvaadvacetiletý brankář.

Po zimním odchodu Dušana Melichárka chytal dosud pouze Pavel Halouska. Na Flodera se poprvé dostalo ve 25. kole. „Trenér nám před startem jara řekl, že Halus začne chytat. Připravoval jsem se pořád stejně, ať chytám, nebo ne. Pracoval jsem na sobě a šance teď přišla,“ radoval se nováček v brance.

VÍTĚZNÁ BRANKA. Slovenský záložník Peter Štepanovský ( u míče) vstřelil rozhodující gól už v prvním poločase.
Zbrojovka zvládla derby se Znojmem 2:0. Teď je čtvrtá

Zbrojovka v závěru druhé ligy bojuje o barážové místo, tím spíš se změna na postu jedničky nečekala. „Spíš jsem čekal, že naskočím, jen kdyby se Pavel zranil, byť nikomu nepřeju nic špatného,“ líčil Floder.

Proti Znojmu nemusel řešit moc složitostí, ovšem v největší šanci včas vyběhl proti Dominiku Kuncovi. „Věděl jsem, že mě nečeká nic lehkého, že to bude zápas třeba o jedné šanci, s málem střel. Na to jsem se v hlavě připravil. Zákrok mi zvedl sebevědomí, do té doby jsem moc práce neměl. Jsem rád, že jsem pomohl klukům,“ oddechl si brankář.

Zdroj: Youtube

Nervozitu vnímal pouze minimální. „Jen zdravou. Nechtěl jsem se soustředit na nějaké zbytečnosti, nezatěžovat si hlavu malichernostmi, které naruší koncentraci. Zápas jsem si užil. Noví pro mě byli hlavně fanoušci, před takovým počtem jsem ještě nehrál, komunikace byla trochu jiná,“ ocenil bezmála tři tisícovky příznivců.

Trenér Pavel Šustr se pro změnu rozhodl na základě tréninků. „I brankáři to mají nastavené jako hráči. Floďa si o místo řekl a neviděl jsem důvod, proč ho nepostavit. Na to že chytal poprvé druhou ligu, zvládl to bez problémů. Branku nedostal, největší šanci chytl, při centrech nezaváhal. Občas odkopl na mě, asi abych si vyzkoušel zpracování,“ culil se kouč.

Zesnulý fotbalista Josef Šural.
Poslední rozloučení s tragicky zesnulým fotbalistou Šuralem bude v neděli v Brně

V sobotu ve čtvrt na jedenáct dopoledne se brněnský tým představí na hřišti desátého Sokolova. Nastoupí opět s Floderem? „Záleží na Pavlovi Halouskovi, aby ukázal že patří do brány,“ doplnil Šustr.

Floder si každopádně o další příležitost řekl. „Musíme všichni makat na sto procent v tréninku a zápasech. Snažil jsem se odvést co nejlepší výkon a doufám, že to nebyl můj poslední start. Nicméně volba sestavy je vždycky na trenérovi,“ upozornil brněnský brankář.

Zbrojovka potřebuje výhru, aby nadále zůstala na dostřel Hradci Králové, s nímž se v úterním přímém souboji utká o baráž. „Podařilo se nám zvládnout domácí zápas, ale nebude to znamenat nic, pokud na něj nenavážeme venku. Opět se snažíme nastavit hlavy hráčů na to, abychom duel zvládli. Jednoduchý nebude. Soupeř má v týmu řadu zkušených hráčů, ostřílených druhou i první ligou. Do Sokolova tedy cestujeme s respektem a pokorou, nicméně s jasným cílem vyhrát,“ nabádal Šustr.

Lukáš Kucsera
Další akvizice z Vítkovic. Útok Komety posílí Kucsera

Podzimní duel v Brně skončil bezbrankovou remízou. „Po našich posledních výkonech pomýšlíme na tři body. Bude náš cíl doma vyhrát, ale pochopitelně si uvědomujeme, že se postavíme jednomu z nejlepších mužstev v lize,“ řekl na klubovém webu sokolovský trenér Vítězslav Hejret.