Utkání se prakticky rozhodlo už na začátku, kdy obrana Olympie stála na hliněných nohou. Prakticky každý útok domácí nebezpečně zakončili, dva z nich i úspěšně gólem. V prvním případě po rychlém brejku v malém vápně zcela nehlídaným Jakubem Pojslem, ve druhém špatně hlídaným Zbyňkem Michalcem při rohovém kopu. „To byly hrubé chyby, ale nebylo to jen o obraně, ale o práci celého mužstva. Navíc z naší strany nula dopředu. Nedali jsme si jeden jediný balon, všechno do nohy, nesmyslně. Nevím, proč jsme hráli něco jiného než doma s Mutěnicemi. Vlastně to bylo to, co v Komíně na Svratce, kde jsme v prvním kole zanechali hodně špatný dojem. Zaslouženě si vezeme domů 0:3,“ komentoval výkon Olympie její trenér Martin Maša.

Jeho svěřenci se opravdu v celém utkání dostávali jen do náznaku šancí. To na druhé straně se brankář Karel Němeček musel hodně činit a má velkou zásluhu, že hosté neodjeli s vyšším přídělem. „Překvapilo mě, jak hladké to bylo vítězství, čekal jsem vyrovnaný zápas. Ale dnes naši kluci hráli dobře. Ráječko jsme přehráli a měli jsme mnoho dalších šancí, které jsme neproměnili. Ale musíme zůstat nohama na zemi. V sobotu nás čeká derby s Bohunicemi, takže doufám, že jsme si ty branky ze zahozených gólovek schovali na ně,“ radoval se po zápase domácí kouč Radek Šťourač.

Brno 20.08.2019 - přípravné utkání mezi domácí HC Kometou Brno v bílém a HC Oceláři Třinec
Vendeta s Třincem Kometě nevyšla. Trenér nyní odkrývá otazníky v sestavě

Přitom hned na začátku musel řešit velký problém, když pro zranění musel ze středu pole odstoupit Jiří Žáček. „Kvůli tomu vynucenému střídání jsme do středu zálohy museli stáhnout Ondru Přichystala. Odehrál výborný zápas. Spokojený jsem i s gólmanem. Lukáš Sedláček je u nás nováčkem, ale držel to vzadu velmi zkušeně, hráli jsme na nulu a uhráli ji. Ale příčí se mně někoho zvlášť vyzvedávat, když všichni hráči hráli výborně. Vyhráli jme zcela zaslouženě,“ zdůraznil Šťourač.

FC Sparta Brno – SK Olympia Ráječko 3:0

Poločas: 2:0. Branky: 10. Pojsl, 21. Michalec, 64. Loprais. Rozhodčí: Urbánek – Kunický, Krchňák. ŽK: R. Keprt, Sedlák (oba Ráj.). Diváků: 100.

Sparta: Sedláček – Loup, Michalec, Košut, Kvasnička – Lihotský (64. Zeman), Žáček (5. Hodek – 81. Krejčí), O. Přichystal, Pojsl (75. Zavadil) – Mičko – Loprais (86. Zdražil). Trenér: Radek Šťourač.

Olympia: Němeček – R. Souček (46. Gromský), Sedláček, Müller, Vránek (75. Pernica) – Zouhar (23. Sedlák), Horáček, Bokůvka (P. Souček), R. Keprt – Ovčačík – D. Keprt (55. Lidmila). Trenér: Martin Maša.