Suverén A skupiny I. B třídy ze Soběšic v sobotu doma porazil Čebín jednoznačně 4:0 a s bilancí sedm výher a dvě remízy vévodí tabulce soutěže. „Zápas jsme odehráli výborně. Když budeme ve stejném rytmu pokračovat i nadále, tak bychom do konce podzimu neměli prohrát. Každé utkání je ale úplně jiné, musíme pořád makat,“ měl jasno hrající trenér Milan Macík, který vstřelil poslední branku duelu.

A v čem podle něj spočívá klíč k úspěchu? „Máme dobré mužstvo a široký kádr, i přes zranění máme pořád koho vystřídat. Minulou sezonu jsme kvůli rozsáhlé marodce jeli na zápas v jedenácti lidech, v tom je oproti loňsku největší rozdíl,“ přiblížil.

Po povedeném vstupu do sezony tak Soběšičtí pokukují po vytouženém postupu do vyšší soutěže. „Klukům jsem říkal, že to máme skvěle rozjeté. Dali jsme si jednoznačný cíl. Už před sezonou jsem říkal, že s takovým mužstvem musíme hrát o postup,“ popsal Macík, který si proti Čebínu připsal pátý gól v sezoně. 

Ilustrační foto.
Baseballový král padl. Brněnské Draky z trůnu sestřelily Šípy z Ostravy

Stejnou zápasovou bilanci jako Soběšice drží v B skupině I. A třídy Ratíškovice, které v neděli vyhrály 4:0 na hřišti předposledních Velkých Pavlovic a v tabulce jim patří druhé místo se ztrátou jednoho bodu na vedoucí Lednici. „Daří se nám a máme i potřebné štěstí, kterému jdeme naproti. V následujících kolech nás čekají velmi kvalitní soupeři, ať už vedoucí Lednice nebo čtvrtý Vyškov.
Cílem je prodloužit sérii bez porážky a nasbírat co nejvíc bodů,“ povídal bývalý prvoligový útočník a trenér Ratíškovic Petr Zemánek. 

Krajský přebor Boskovice (9 výher, 2 remízy, skóre 27:11)
I. A třída skupina B 
Ratíškovice (7 výher, 2 remízy, skóre 26:8)
I. B třída – skupina A
Soběšice (7 výher, 2 remízy, skóre 35:12)


Ten by své svěřence rád dovedl k postupu do krajského přeboru. „Kdo mě zná, tak ví, že je to pro mě motivace. Historicky do Ratíškovic krajský přebor patří. V létě jsem přišel s přáním porvat se o postup. Zatím je ale brzy sezonu hodnotit. Čeká nás ještě spousta zápasů,“ uvědomoval si bývalý hráč prvoligového Zlína či Drnovic. 

V nejvyšší krajské soutěži zůstávají jediným neporaženým celkem Boskovice, které sice v sobotu jen remizovaly na domácím hřišti 2:2 s Rousínovem, přesto jim patří první příčka s náskokem šesti bodů na druhé Mutěnice. „Narazili jsme na těžkého soupeře, Rousínov čtyřikrát v řadě vyhrál. Kromě vstřelených gólů jsme ještě dvakrát běželi sami na bránu, bohužel to nevyšlo. Měli jsme ale štěstí v jiných zápasech, takže je to spravedlivé. Každý bod se počítá,“ řekl hrající asistent kouče Jan Havlíček, který v utkání zaznamenal obě branky Boskovic. 

Pro hráče navíc vypsal motivační odměny. „Doufám, že série ještě vydrží. Chceme ji co nejvíc natáhnout. Musíme dál pracovat na sto procent a do každého zápasu jít s pokorou. Slíbil jsem klukům, že když z posledních pěti zápasů získáme třináct bodů, tak do kabiny koupím pivo a nějaké občerstvení. Uvidíme, jak to dopadne,“ dodala s úsměvem boskovická stálice. 

Rosičtí si pod přehradou zastříleli
Rosičtí si pod přehradou zastříleli. Bystr smetli 5:0