Pohyblivější Brňané v Rousínově vyhráli 2:1 a přezimují na čtvrtém místě tabulky. Tatran skončil těsně pod horní polovinou, do jara půjde z devátého místa. „Sparta nám dnes trochu pokazila závěrečnou oslavu, ale celkově mužstvo za podzim pochválím. Kdyby mně po šestém kole někdo řekl, že po podzimu budeme mít třiadvacet bodů, tak bych si ťukal na čelo,“ nemračil se po porážce trenér Tatranu Tomáš Kovanda a stručně naznačil celkové podzimní hodnocení.

Brněnská Sparta má výrazně nejlepší útok soutěže. Moravskému Krumlovu dokázala dát deset gólů, Vojkovice na jejich hřišti rozebrala devíti brankami. V Rousínově své útočné ladění plně potvrdila, i když se do černého trefila jen dvakrát. „Teď naše mladé mužstvo opravdu šlape. Zápas rozhodla výborná hra naší záložní řady. Proto jsme byli lepší v kombinaci a myslím, že i ve hře dopředu. Vypracovali jsme si hodně šancí a i když je domácí měli taky, myslím si, že jsme vyhráli zaslouženě. S podzimem a sedmadvaceti body jsem spokojený,“ usmíval se po utkání trenér Sparty Radek Štourač.

Ilustrační fotografie.
Řidiči na přejezdech? Hazardéři se smrtí. Závory dokonce nadzvedávají

Hosté jako první odstoupili od počátečního opatrného oťukávání se. Svůj tlak mezi desátou a dvacátou minutou mohli korunovat góly. Petra Lopraise ale skvěle vychytal brankář Milan Řepka a opakovanou střelu poslal Jakub Mičko vedle. Pár centimetrů pak chybělo i nebezpečnému zakončení Jiřího Žáčka.

Domácí hozenou rukavici přijali a po brejcích bylo rušno i před hostujícím gólmanem Michalem Stehlíkem. Nebezpečný trestný kop Filipa Novotného těsně minul levou šibenici jeho branky, dělovka Michal Honka po parádní uličce od Jana Ševčíka pro změnu pravou. Ve 34. minutě se po lince Novotný – Josef Lička se dostal do nejvyloženější šance Ševčík, ale z pozice kousek za malým vápnem napálil tyčku.

Na druhé straně pak Řepka reflexivně vyrazil hlavičku Jakuba Pojsla a obránce Lukáš Mrnuštík zastavil balon na cestě do sítě po Žáčkově střele z úhlu.

Pohled na kulturní dům v Drnovicích, který poničil požár.
Začala rekonstrukce vyhořelého kulturního domu. Do zimy bude mít novou střechu

Ve vyrovnanějším druhém poločase šancí ubylo, zato padly góly. Pro domácí ten jejich bohužel už pozdě a jen korigoval výsledek na 1:2. „Porážka mě mrzí. Dneska nám to nějak nesedlo, ale narazili jsme na kvalitního soupeře, který byl o ten gól lepší,“ sportovně po utkání přiznal Kovanda.

„Nebojovali jsme tak, jako na Moravské Slavii nebo proti Mutěnicím, Svratce a Ivančicím, kde ta šňůra začala. Nemyslím si, že by nás ta série bez porážky nějak psychicky svazovala, na hřišti na to nemyslíte. Prostě jsme byli moc vlažní a některým klukům se nedařilo. Na druhou stranu jsme v první půlce měli tři tutovky a kdybychom je proměnili, tak by to samozřejmě všechno proběhlo jinak. Ale jsem si vědom, že i Sparta to mohla rozhodnout mnohem dřív a hotové to mohlo být už v první půlce,“ komentoval zápas kapitán Tatranu Lukáš Mrnuštík.

Ilustrační foto.
Den hobitů? Web Každodennosti ke slavným dnům doporučí i knihu

Tatran Rousínov – Sparta Brno 1:2
Poločas: 0:0. Branky: 89. Legner – 57. Pojsl, 71. Loprais. Rozhodčí: Blažek – Hulcký, Weiss. DS: M. Jelínek. ŽK: Rozehnal, Zezula, Mrnuštík – Přichystal, Mičko. Diváků: 60.
Rousínov: Řepka – Honek (74. Cigánek), Rozehnal, Mrnuštík, Líznar – Kuklínek (74. Pupp), Buršík, Horváth (71. Legner), Ševčík – Lička, Novotný (65. Zezula). Trenér: Tomáš Kovanda.
Sparta: Stehlík – Zavadil, Loup, Krejčí, Kvasnička – Hodek, Přichystal (85. Tofl), Žáček, Mičko, Pojsl (82. Zeman) – Loprais (90. Muselík). Trenér: Radek Štourač.

Vánoční trhy ve Vyškově. Ilustrační foto.
Z pěti dnů jen na tři. Vánoční trhy ve Vyškově? Kratší a navíc pozdě, vadí lidem