„Šesti nebo sedmi klukům se ztratily peníze, celkem je to 4700 korun. Zbytek si je naštěstí nechal v autobuse,“ řekl David Vedral, předseda Sokola Velvary. Podle jeho slov hráči středočeského klubu na to prý přišli v půl deváté večer poté, co se při zpáteční cestě stavili na čerpací stanici.

Vedral okamžitě poslal dopis na FAČR a do hostitele si ještě šťouchl. „Na podzim se Živanicím nelíbilo, jaké máme střídačky, že s tímhle nemůžeme hrát ČFL, ale samy mají na hřišti větší problémy krade se tam,“ vypálil ostrá slova. Na mysli měl otevřený dopis Sokola Živanice, ve kterém východočeský klub na podzim popisoval neutěšenou situaci ve třetí lize výkony rozhodčích i stav a zázemí některých stadionů.

Ladislav Volešák (vlevo) na archivním snímku
Bizarní situace v ČFL: Volešák obalamutil arbitry. Jak? Podívejte se na video

Nyní se Velvary opřely do Živanic kvůli ztracené finanční hotovosti. „To je sprosté nařčení. Kdyby se něco takového stalo, tak budu první, kdo to bude řešit,“ reagoval Petr Špaček, předseda TJ Sokol Živanice.

O ničem nevěděl, protože se soupeř ozval telefonem vedoucímu mužstva Živanic zhruba dvě hodiny po zápase.

„Po utkání soupeř odjel, nic se nedělo. A pak volají za dvě hodiny, že se jim ztratily peníze v kabině? To se mohlo řešit hned na místě, zavolala by se policie,“ poznamenal Špaček.

Trenér Oldřich Machala
Osm porážek a dost. Prostějov kanonádou zarazil sérii nekonečných nezdarů

Podle něj vše kolem utkání probíhalo podle obvyklého režimu. „Hosté měli klíč od kabiny. Jestli si ji zamkli, tak tam nikdo nemohl. Nikdy se v Živanicích nic neztratilo. Až teď dva naše míče, ale nemůžu říct, jestli je někdo ukradl,“ dodal Špaček.

Utkání na hřišti mělo bezproblémový průběh. Až na hlášky ze strany Velvar. Z lavičky hostů padala slova o zasr… Živanicích, které si stěžovaly (a Velvary potom musely upravit lavičky). „Naše hřiště by prý neměli ani na trénink,“ přidal živanický předseda.

A ztracené peníze? „Podle mě jen potřebovali záminku, aby nás mohli pomluvit,“ uzavřel Špaček.

Krajský přebor na videu
Krajský přebor na VIDEU! Podívejte se na sestřihy 18. kola