Ještě o téměř rok a půl později mají Brňané neúspěšné dvojutkání stále v paměti. A na mužstvo ze středních Čech narazí od té doby poprvé v neděli od dvou hodin odpoledne v osmém kole FORTUNA:LIGY. „Máme aspoň o motivaci postaráno. Baráž byla pro nás zážitek a nakonec se špatným koncem. Příbrami to teď můžeme vrátit vítězstvím v první lize. Zvlášť když jde o důležité utkání jak pro nás, tak pro ni,“ řekl brněnský brankář Jiří Floder.

Stejně jako naposledy, i tentokrát totiž půjde na brněnském stadionu v Srbské ulici o hodně. Příbram se v tabulce první ligy nachází s jedním bodem na poslední osmnácté pozici. Na šestnácté Brno ztrácí tři body. „Tabulka je jenom jedna, tam se každý podívá a hned ví, o co jde. Prostě hrajeme doma s mužstvem, které je pod námi, a chceme určitě zvítězit. Na druhou stranu je to sice zápas o šest bodů, ale nedělal bych z něj žádnou vědu,“ uvedl kouč Zbrojovky Miloslav Machálek.

Překonat teprve osmnáctiletého gólmana Jana Bednáře byl pro útočníky Komety velký problém.
Král si připsal první extraligový gól. Kometa je však opět bez bodů

8. kolo FORTUNA:LIGY: Zbrojovka Brno - Příbram.Zdroj: Markéta Evjáková

Jeho tým se v minulém kole radoval z první výhry v letošní sezoně, když v Jablonci uspěl 1:0. Teprve podruhé s nulou vzadu. „Obrana fungovala skvěle. Ověřili jsme si, že můžeme mít kvalitní defenzivu i proti silnějším soupeřům. Od toho se můžeme odrazit,“ prohlásil Floder.

Zato svěřenci příbramského trenéra Pavla Horvátha v dohrávce čtvrtého kola prohráli minulou sobotu na hřišti Slovácka 1:5. „Dostali jsme facku, náš výkon byl ostuda. Snad jsme se poučili z chyb. Teď jde z naší strany o hodně důležitý zápas. Zbrojovka nám odskočila, proto potřebujeme bodovat. Uděláme pro to maximum,“ pravil odchovanec brněnské Zbrojovky Stanislav Vávra, jenž od startu letošní sezony naskakuje v Příbrami.

Před startem sezony na hostování do Karlových Varů, kde se mu daří.
S tátou se hecujeme, přiznává mladý Libor Zábranský před soubojem s Kometou

Sedmadvacetiletý fotbalista odehrál za Zbrojovku osmačtyřicet prvoligových a jedno druholigové utkání. „Na zápas se těším, je to pro mě pořád speciální, protože v Brně jsem nastoupil k prvnímu ligovému zápasu. Navíc tam uvidím kluky, se kterými jsem hrál,“ podotkl Vávra.

Brnu před reprezentační pauzou scházelo šest hráčů kvůli pozitivním testům na Covid-19. Výsledky vyšetření před utkáním s Příbramí se dozví v sobotu kolem poledne. „Pořád máme nedoléčená zranění a problém je, že v pátek nám přibylo další. Už ale máme dostatečný počet hráčů, a to s sebou nese i nepříjemnost. Někteří z nich se nedostanou ani do nominace,“ dodal Machálek.