V 79. minutě vypálil po rohovém kopu Tomáš Vondrášek, míč se dostal k osamocenému Tomáši Kučerovi, který si zády k brance počínal mazácky – patičkou si připsal první zásah v sezoně. „Byla to shoda okolností a taky instinkt. Že bych byl nějaký mistr patička, to rozhodně ne. Jsem ale rád, že to takhle vyšlo,“ těšilo záložníka Kučeru, který při rozsáhlé teplické marodce zaskakuje jako stoper.

Brno 16.12.2020 - domácí FC Zbrojovka Brno v červeném (nový trenér Richard Dostálek) proti 1. FC Slovácko
Dva noví trenéři proti sobě: fotbalisty Brna a Teplic dělí bod

Po odvráceném rohu fotbalisté Zbrojovky už vyklízeli pokutové území, jenže za teplickými soupeři se zapomněl Jan Hladík. „Domácí hráč střílel z otočky, ale střela mu absolutně nesedla. Najednou jsem viděl dva nebo tři hráče Teplic na malém vápně. V první chvíli jsem si byl jistý, že šlo určitě o ofsajd, ale pak mi kluci říkali, že někdo zůstal stát za linií,“ líčil klíčový moment brněnský brankář Martin Šustr.

Kučera už mohl pohodlně skórovat. „Nedokázal jsem zareagovat. Bohužel jsme potrestaní za špatně dohranou standardní situaci,“ dodal gólman.

FK Teplice - Zbrojovka Brno 1:0 (0:0)
Branka: 79. T. Kučera. Rozhodčí: Klíma - Hájek, Váňa - Berka (video). ŽK: Ljevakovič, Diviš - Sedlák, Fousek, Hladík. Bez diváků.
Teplice: Diviš - Vondrášek, Ljevakovič, T. Kučera, Černý - Fortelný, Jukl, Trubač (67. Vukadinovič), Moulis (75. Žitný) - Řezníček (75. Radosta), Mareš (90.+4 Kováč). Trenér: R. Kučera.
Brno: Šustr - Kotula (83. Pachlopník), Šural, Dreksa, Bariš - Štepanovský (68. Reiter), Šumbera (57. Fousek), Sedlák (83. Gajič), Vaněk - Růsek, Přichystal (56. Hladík). Trenér: Dostálek.

Brno tak ve druhém utkání pod staronovým trenérem Richardem Dostálkem nenavázalo na domácí výhru 2:1 nad Slováckem a zůstalo s devíti body na sestupové šestnácté příčce. „Myslím, že jsme sehráli vyrovnané utkání a byli jsme domácím rovnocenný soupeř, bohužel jsme nezvládli jednu standardní situaci po rohovém kopu, která nás stála body. Chtěli jsme hrát odvážně, což se nám v některých momentech nepovedlo. Chtěli jsem vyhrát a neodvážíme si žádný bod,“ sdělil Dostálek.

Severočeši naopak díky prvnímu vítězství po dvou zápasech odskočili na čtrnáctém místě na rozdíl čtyř bodů a napravili prohru 0:7 v Plzni. „Hlavně jsme spokojení s tím, že jsme se po debaklu v Plzni oklepali a získali veledůležité tři body. První půle se mi ale líbila více. Měli jsme víc šancí, Brno jsme do ničeho nepouštěli. Pak hra byla vyrovnanější, k nám se přiklonilo štěstí,“ prohlásil teplický kouč Radim Kučera.

Na těžkém terénu nešlo o nikterak pohledný fotbal, spíš bitvu, která odpovídala postavení obou mužstev v tabulce.
Domácí byli v prvním poločase aktivnější a mohli jít brzy do vedení. Už v devatenácté minutě ve vápně propadl míč k Jakubu Řezníčkovi, který trefil břevno. Po něm mířil David Černý tvrdou ranou pouze do brankáře Šustra a Vondrášek mimo.

Po přestávce měl velkou šanci střídající brněnský záložník Adam Fousek, jenž se uvolnil ve vápně, ale zamířil těsně vedle pravé tyče.

Osm minut před koncem mohlo Brno vyrovnat, ale se střelou hostujícího kapitána Pavla Dreksy z otočky si poradil Jakub Diviš, jenž chytal poprvé v sezoně. „Tam nás podržel brankář Diviš,“ uznal Kučera.

Tomáš Hron v Praze obhájil světový titul WAKO Pro.
Hron zápasí při Noci válečníků a dostal zajímavou nabídku z Asie

Brněnský celek se v této sezoně dostal do vedení zatím jen třikrát, jinak stále dotahuje. „Dlouho jsme drželi stav 0:0 a myslím, že druhou půli jsme Teplice do ničeho nepustili. Chtěli jsme dobře bránit, hrát na nulu vzadu a dát branku z brejku nebo standardní situace. Bohužel jsme gól obdrželi a dopředu jsme nebyli tak kvalitní, tolik šancí jsme si nevytvořili. Věřil jsem, že minimálně bod si odvezeme, jenže odjíždíme s prázdnou,“ smutnil Šustr.