Dárek to pro vás nebyl nic moc.
Třígólová nadílka je pro gólmana špatná. Bohužel jsem ale nic nechytil. Slavia měla čtyři, možná pět šancí a byla efektivní. Zápas mohl být vyrovnaný, co se týká kombinace nebo náznaků šancí, Slavia ale dala tři góly a vyhrála.

Fotbalové utkání Fortuna ligy mezi celky Bohemians Praha 1905 a 1. FC Slovácko 22. července v Praze. Zklamaný Michal Kordula.
První půle? To bylo baroko, hněval se trenér Slovácka Kordula

Po první brance se kontrolovalo video. Věřil jste, že by gól Slavie mohl být odvolaný?
Myslel jsem si to, taky jsem si bral balon… Předpokládal jsem, že střela byla nejdřív do Tecla a pak do brány a tím pádem by to mohl být ofsajd. Pak mi ale Vašek Jemelka řekl, že se tahali a nějak od nich se to odrazilo. Byl to gól a nic s tím nenaděláme.

Důležitý druhý gól vstřelil z dálky Miroslav Stoch. Dala se chytat jeho rána?
Já jsem ji vůbec neviděl. Posouval jsem se se Stochem do středu, kam si to naváděl na střelu, ale posouval se s ním také Honza Štěrba a zpoza něj vyletěl míč na druhou stranu, než jsem se pohnul. Dalo by se to chytat těžko, ale možná jsem si ten míč měl lépe najít.

SK Sigma Olomouc vs. Slavia Praha
Sigma na úvod dostala direkt. Se Slavií prohrála 0:3
Přesun fanoušků Opavy na Letnou.
Žlutá lavina z Opavy se předvedla na Letné aneb fotbal asi žerete hodně, co

Bude chvíli trvat, než se podaří nahradit stopera Uroše Radakoviče?
Máme kvalitní stopery, ale Uroš tady odvedl velký kus práce. Já ale věřím, že Štěrba, nebo kdokoliv tady bude, ho může plnohodnotně nahradit. Nebude to hned, ale časem dozraje do kvality. Neřekl bych, že to bylo dneska o stoperech, soupeři do čeho kopli, tak jim tam spadlo.

Pro Sigmu to byla nejvyšší domácí prohra za posledních pět let, přišli jste navíc o dlouhou sérii. Jste naštvaní o to víc?
Je pravda, že se tady hrála i druhá liga. Naše úspěšná série v domácích zápasech jednou musela skončit. Stalo se tak hned na začátku sezony a my můžeme zkusit začít sérii novou. Nedělal bych z toho tragédii, Slavia má kvalitní mužstvo a je to jeden z aspirantů na titul. Neřekl bych, že to byla úplná facka, protože Slavia byla zkrátka efektivnější a výsledek je pro nás možná krutý. My se přes to musíme přenést.

Fortuna je novým hlavním sponzorem nejvyšší fotbalové ligy. Na snímku generální ředitel Fortuny David Vaněk.
Generální ředitel Fortuny David Vaněk: Máme zájem o férový fotbal

Nesloží vás to hned na startu?
Rozhodně ne, i když dostaneme 0:3 od Slavie. Samozřejmě bychom se už chtěli měřit i s takovými mančafty a figurovat v elitní šestce. Slavia má ale jiné finanční možnosti, viděli jste i fanoušky, kteří je přijeli povzbudit… Jsou asi trochu jinde než my, musíme to brát, rychle to hodit za hlavu a připravit se na Boleslav.

Peter Olayinka.
Rekord za vysněnou posilu. Slavia za Olayinku vysázela 83 milionů

Je hodně nepříjemné, že hned na startu sezony přijela Slavia a dál vás bude doma čekat mistrovská Plzeň?
Se Slavií jsme se chtěli kvalitně konfrontovat, ale bohužel jsme to výsledkově nezvládli. Dál nás doma prověří Plzeň a pokud budeme chtít uspět, musíme být efektivnější.

Budete společně sledovat pondělní los předkola Evropské ligy?
Samozřejmě, akorát nám asi bude končit trénink, takže to tak vyjde, že se na stadionu asi chvilku zdržíme. Soupeře si nevyberete, je to los a my budeme brát každého. Chtěli bychom projít do závěrečného předkola, abychom hráli aspoň ty čtyři zápasy. Čas ukáže, jestli se nám to povede, nebo ne.

Ladislav Minář a Michal Vepřek
Sportovní ředitel Sigmy Minář: Strach z joja ve mně pořád je