Schick za poslední tři ligové duely nasázel osm gólů. V letošní sezoně se vyšvihl už na 16 branek a šlape na paty polskému zabijákovi Robertu Lewandowskému z Bayernu Mnichov, který má na kontě jetě o dvě trefy víc. 

Patrik Schick z Leverkusenu střílí gól Frankfurtu.
Mašina Schick nemá dost! Český čarostřelec dal dva góly a nahání Lewandowského

Pětadvacetiletý Čech naposledy vyslal do sítě Hoffenheimu další dva přesné projektily. To se mu povedlo podruhé v řadě. Stanovil nový klubový rekord v počtu gólů během první poloviny německé ligy. Paráda, říkáte si. Jenže góly českého kanonýra výhry Leverkusenu nepřináší. Týmové zklamání pochopitelně přebíjí radost ze vstřelecných gólů. To je pro Schicka frustrující. 

"To už není smůla," ulevil si Schick po remíze 2:2 s Hoffenheimem. Bayer přišel o vítězství v posledních deseti minutách a v německé lize nevyhrál podruhé za sebou. V předcházejícím duelu ve Frankfurtu Schick a spol. také ztratili dvoubrankový náskok a prohráli 2:5. "Je potřeba, abychom více zapracovali na herní mentalitě," volá Schick po větší psychické odolnosti u spoluhráčů.

"Nevím, co se stalo. Je to hodně nepříjemné, protože jsme byli zase až moc lehkomyslní," vyčítal si brankář a kapitán Lukas Hradecky. "Bezdůvodně jsme si přestali věřit a byli příliš pasivní. Je to zklamání a štve nás to. Šlo o poslední domácí zápas v tomto kalendářním roce."

Patrik Schick - Utkání ME ve fotbale Skotsko - ČR v Glasgow, Patrik Schick z ČR se raduje ze druhého gólu.
Schick dostal jako první fotbalista virtuální trofej. Jsem na to hrdý, netají

Ztráty bodů litoval i trenér Gerardo Seoane. "Předvedli jsme dobrý výkon, ale pokud v 80. minutě vedete o dvě branky a pak to ztratíte, jste samozřejmě smutní," lamentoval švýcarský kouč.

Po podzimní části patří Leverkusenu třetí místo, čtyři body za Dortmundem. Na první Bayern pak ztrácí bodů dvanáct.

Mimochodem, v posledním kole vsítili po dvou gólech vedle Schicka i Lewandowski a Erling Haaland z Borussie. Souboj o korunu krále bundesligových střelců mezi touhle trojicí tak bude stejně záživný jako boj o mistrovský pohár.