Smlouvu s vedením Viktorie podepsal Jakub Brabec ve středu na letišti Václava Havla, když se vracel z Turecka, a s novými spoluhráči se tady potkal těsně před jejich cestou do Záhřebu.

Co říkáte tomu, že se celá věc seběhla tak rychle?
Byla to blesková akce. Přiletěl jsem z Turecka, kde se to také rychle vyřídilo k mému prospěchu, abych mohl v Plzni hostovat. S generálním manažerem Viktorie panem Šádkem jsem se dohodl během pěti minut. Byla to akce kulový blesk. Mému příchodu bohužel pomohlo zranění Lukáše Hejdy, protože Viktorka pak sháněla stopera.

Byly ve hře i jiné kluby?
V Turecku to nedopadlo ideálně, vyměnilo se vedení, trenér, klub přivedl v zimě deset nových hráčů a mně tři dny před koncem přestupního termínu řekli, jestli bych si něco nenašel. Nebylo to jednoduché, řešilo se něco v Rusku a v Polsku. Pak Ale přišla Plzeň a celé se to zjednodušilo.

FC Viktoria Plzeň – GNK Dinamo Zagreb.
Fotbalisté Plzně letí do Záhřebu s nadějí. Pernica: Víme, že nás čeká bitva

Co od nového působiště očekáváte?
Plzeň je špičkový klub, hraje o titul a poháry každý rok. A já se toho chci zúčastnit. Chci zasáhnout do co největšího počtu utkání a pomoci Plzni. A také se chci poprat o reprezentaci.

Jste dalším hráčem v pořadí, který hrával za Spartu a potom zamířil do Plzně…
Já bych o Spartě příliš mluvit nechtěl. Měla dvě přestupní období, kdy mě mohla získat, ale zřejmě nechtěla. Jak se zdá, angažmá v Plzni je pro mě nová etapa.

Přesto, brzy vás už možná čeká utkání právě proti Spartě. Jaký to pro vás bude zápas, pokud nastoupíte?
Uvidíme, já teď nastupuji v Plzni do tréninkového procesu. Mým úkolem bude se co nejlépe připravit na ligový zápas proti Opavě a pak uvidíme, co bude dál.

Jakub Brabec.
Viktoria získala sparťanského odchovance Jakuba Brabce