Šestadvacetiletý útočník by měl dnes v Bruggách podstoupit zdravotní testy. A pokud jimi projde, nic nebrání v přestupu do týmu lídra belgické ligy. „Pokud vše dobře dopadne a dojde k dohodě mezi oběma kluby, přestoupí Michael právě do tohoto týmu. O dalším vývoji budeme informovat,“ uvedla plzeňská Viktoria v tiskovém prohlášení, které vydala brzy ráno. Podle zákulisních informací jsou oba kluby na podmínkách transferu domluveni, přestupová částka by měla přesahoval 150 milionů korun.

Tomáš Souček.
Souček si chce v Anglii prožít svůj sen. Milované Slavii bude alespoň fandit

„Obdrželi jsme v uplynulých hodinách velmi zajímavou a seriózní nabídku na hráče Michaela Krmenčíka. Na tomto základě se vedení klubu rozhodlo dát hráči zelenou ve vyjednávání o přestupu,“ stojí v něm dále.

Předchozí pokus nevyšel

Opakuje se tak scénář z loňského ledna, kdy se také Krmenčík vydal ze Španělska na zdravotní testy do belgických Brugg. Jenže tehdy byl po operaci kolena a neprošel, teď se zdá být fit, takže přestupu zřejmě nic nezabrání. A plzeňský snajpr se tak brzy stane spoluhráčem bývalého slávistického stopera Simona Deliho.

Fotbalista Slavie Tomáš Souček
Souček odešel ze Slavie do West Hamu. Může se stát nejdražším Čechem

Tahle zpráva jistě není příjemná pro nového kouče Adriána Guľu, protože Krmenčík byl v posledních letech ústřední postavou ofenzivy plzeňské Viktorie. Jenom na podzim vstřelil ve FORTUNA:LIZE deset gólů.

Není tak vyloučeno, že bude hledat náhradu, přestupové okno je v Česku otevřené až do 22. února.