Ačkoliv měl smlouvu na tři roky, na Stamford Bridge skončil Sarri už po první sezóně. A to i přes to, že pod jeho vedením ovládla Chelsea Evropskou ligu, postoupila do finále Ligového poháru a v Premier League skončila na třetí příčce.

Během roku ale prosakovaly na povrch zprávy o neshodách trenéra s hráči. Šedesátiletý lodivod pak po skončeném ročníku projevil přání, že by se rád vrátil do rodné Itálie, kde už vedl Empoli či Neapol.

Mladíci z Bergama slaví mistrovský titul.
Úspěch i pro český fotbal. Heidenreich slaví v Itálii mistrovský titul

Přání se mu nakonec splnilo. V Juventusu nahradil Massimiliana Alegriho, který si dává roční přestávku od trénování. Pozici po svém předchůdci nebude mít Sarri vůbec jednoduchou. Jeho kolega totiž za pět let získal se "Starou dámou" pět mistrovských titulů, čtyřikrát vybojoval trofej za vítězství v domácím poháru, dvakrát italský superpohár a na kontě má s Juventusem i stejný počet účastí ve finále Ligy mistrů.

Chelsea zatím jméno Sarriho nástupce neoznámila, nejvíce se však mluví o klubové legendě Franku Lampardovi. Ten je ale momentálně pod smlouvou v Derby County, a tak by na Stamford Bridge museli sáhnout do klubové pokladny, aby Lamparda vyplatili. Podle britských médií by je měl vyjít zhruba na čtyři miliony liber, tedy necelých 115 milionů korun. Pro změnu italská média hovoří v případě Sarriho o odstupném ve výši v přepočtu 32 milionů korun.

Zklamaní fotbalisté Argentiny.
Argentina vstup do šampionátu nezvládla, nestačila na Kolumbii