„Zápas snese měřítko, které v české lize tolik nevidíme. Potkaly se dva týmy, které chtěly zejména v prvním poločase hrát útočný fotbal. Hráči podali podle mne jeden z nejlepších výkonů, které jsem v Plzni zažil," ocenil výkon svého týmu Vrba.

FC Viktoria Plzeň - CSKA Moskva
Viktoria v úvodním zápase Ligy mistrů remizovala s CSKA Moskva

"Je škoda, že jsme brzy po přestávce inkasovali a moc mě mrzí vyrovnávací gól v nastaveném čase z penalty po předchozím rohovém kopu. To by se nemělo stávat, postavení hráčů mělo být úplně jiné. Neměli dovolit, aby z toho vznikla penaltová situace. Na druhou stranu musím hráče pochválit za výkon, za který se nemusí vůbec stydět,“ hodnotil utkání trenér Viktorie Plzeň Pavel Vrba.

Za klíčový okamžik považuje brzký kontaktní gól soupeře ve 49. minutě. „Do té doby jsme byli aktivní a nebáli jsme se jít do útočné fáze ve větším počtu hráčů. Pak už jsme spíše hráli na výsledek, abychom udrželi jednobrankové vedení,“ přiznal kouč.

Hlavní postavou Krmenčík

Velkou zásluhu na remíze 2:2 má kanonýr Viktorie Michael Krmenčík, který v prvním poločase poslal svůj tým do dvoubrankového vedení. „Střílí góly v domácí soutěži i v Champions Legue a prokazuje svoji kvalitu. Je vidět, že to je pro nás důležitý hráč. Jsme rádi, že jsme ho v létě neprodali,“ uvedl Vrba na adresu autora dvou branek, kterého stáhl v 73. minutě za velkého potlesku tribun ze hry.

„Bylo to proto, že dostával křeče, protože odvedl maximum. Tak to má být, “ vysvětlil střídání plzeňský trenér.

Záložník Bordeaux Jaroslav Plašil na tiskové konferenci v Edenu.
Plašil: Že se Bordeaux nedaří? Tohle není liga, doufám, že v Edenu něco uhrajeme

Překvapením v sestavě Viktorie bylo zařazení Kovaříka na levou stranu. „Reagoval jsem především na Fernandese, který je mimořádný v útočné fázi. Potřeboval jsem k němu hráče, který by prostor dobře vykryl,“ uvedl Vrba.

Režisérem Limberský

Velký zápas odehrál obránce Viktorie David Limberský, který připravil oba góly Západočechů. „David patří k hráčům, kteří ve svých letech dokáží podávat mimořádné výkony. Jsem rád, že to potvrdil, i když to má často složitější než jiní hráči,“ pochválil čtyřiatřicetiletého zadáka trenér Plzně.

Kouč CSKA Viktor Gončarenko považuje remízu za zaslouženou. „Byl to napínavý a emotivní zápas, takové se fanouškům líbí. Myslím si, že v koncovce zápasu jsme byli lepší než soupeř a po zásluze jsme vyrovnali. Bohužel nám nevyšel začátek utkání, což v našem případě nebylo poprvé,“ uvedl Gončarenko.

Trenér fotbalové reprezentace Jaroslav Šilhavý.
Nový kouč reprezentace Šilhavý: Chceme obnovit důvěru v český fotbal