Klokany přitom Pivarník v letech 2014 až 2016 vedl. „Na Bohemians se nehraje jednoduše. Dva roky jsem tam byl a vím, co se tam dá vytěžit,“ uvědomuje si kouč sílu domácího mužstva v Ďolíčku, kde Zbrojovka vyběhne k utkání sedmnáctého kola v půl sedmé večer.

Brno vyhrálo jediný duel z posledních osmi vzájemných prvoligových střetnutí, na podzim a na jaře zápasy skončily bezbrankovou remízou. „Máme teď dvě utkání doma s týmy ze spodku tabulky, takže chceme být pokud možno stoprocentně úspěšní,“ vyhlíží utkání trenér Bohemians Martin Hašek starší.

Zápas 17. kola fotbalové ligy. Infografika.Zdroj: DENÍK

Po podzimní části dvanáctí Brňané odstartují na hřišti sedmých Pražanů boj o udržení. „V Bohemce jsem stále říkal, že první osmička hraje o střed tabulky, druhá o sestup. Musíme být důslední, opatrní a sbírat od začátku body. Potřebujeme být úspěšní také v těžkých zápasech,“ nabádá trenér Pivarník.

Zbrojovka přivedla v zimní přestávce čtyři nové tváře. Dvojice obránců Ondřej Sukup, Lukáš Kryštůfek a uruguayský záložník Rafael Acosta patrně nastoupí v základní sestavě. „Vzali jsme hráče, na které jsme schopní dosáhnout finančně, a měli parametry, které očekáváme, což v přípravě ukázali. Mužstvo se zkvalitnilo, vzrostla konkurence a naše motto je, aby se postupně zlepšovalo,“ přeje si brněnský kouč.

OTAZNÍKY V SESTAVĚ

Otazník visí nad startem ruské „bazuky“, jak fanoušci označují útočníka Konstantina Bazeljuka z CSKA Moskva, jemuž se na soustředění v Turecku zanítil prst. „Přišel s většími deficity, než jsme si mysleli, přesto věřím, že nám na jaře pomůže. Jen nevíme, zda to bude hned,“ informuje kouč.

Jeho představu o základní sestavě hatily v poslední týdnu zdravotní potíže. „Uvidíme, jestli nastoupíme v nejsilnější sestavě. Dva, tři hráči mají virózu,“ přemítá Pivarník.

Jasnou jedničkou v brněnské brance je už tři roky Dušan Melichárek, který v týdnu prodloužil kontrakt až do léta 2021. „Majitel Bartoněk mi řekl, že je s mou prací spokojený, já su v Brně taky spokojený, takže to pro mě byla jasná varianta, i když se rýsovaly i jiné možnosti,“ říká na klubovém webu gólman.

Uruguayský fotbalista Rafael Acosta.
Acosta už není tak vysmátý, ale cit pro balon mu zůstal