Neúspěšný start mohl v úplném závěru aspoň kosmeticky upravit Josef Čtvrtníček, jenže při pokutovém kopu neuspěl a rozhodčí ihned po něm ukončil zápas. Gól z dorážky hostujícího útočníka tak už neplatil. „Viděl jsem něco takového poprvé, ale rozhodčí už před penaltou jasně řekl, že pokud třeba překopneme, hned končí zápas. Takže jsme nemohli nic namítat," pokrčil rameny líšeňský obránce Jakub Šural.

Právě talentovaný zadák spolu se třemi dalšími spoluhráči přišli Líšni vypomoci díky farmářské spolupráci z brněnské Zbrojovky. Ani kvartet prvoligových posil ovšem na nadšení třetiligového nováčka nestačil. „Soupeř ukázal svoji sílu, má v týmu tři nebo čtyři hráče se zkušenostmi z nejvyšší soutěže. Na druhou stranu, vyjma dvou gólů si moc jiných šancí nevypracoval," mrzelo Šurala.

Líšeň v obrovském vedru zmrazil hned ve čtvrté minutě Roman Durajka, který se trefil z dálky krásnou ránou pod břevno. Jedenáct minut před koncem jistil výhru domácích individuálním průnikem a gólovou střelou Robin Demeter. „Většinu utkání se nám dařilo plnit naše taktické plány a i přes častou nepřesnost ve finálních přihrávkách jsme si vytvořili dostatek brankových příležitostí. Když k tomu přidáme výborný výkon našeho gólmana, výsledek je naše premiérové vítězství," radoval se velkomeziříčský trenér Libor Smejkal na klubovém webu.

Líšeň často zlobil především bývalý útočník Jihlavy Pavel Simr. „Hrál jsem na něj, takže jsem poznal jeho sílu v osobních soubojích. Je silný, umí se zapřít. Občas to i bolelo," popsal Šural.

Vedle teploty atakující čtyřicetistupňovou hranici se Líšeň musela srovnat i se začátkem utkání ve čtvrt na jedenáct dopoledne. „Dlouho už jsem nehrál v takový čas. Už v sobotu jsem obědval jen zlehka a večeři jsem vypustil úplně," popsal Šural.

V sobotu hostí Líšeň doma Mohelnici.

Velké Meziříčí - Llíšeň 2:0

Poločas: 1:0. Branky: 4. Durajka, 79. Demeter. Žluté karty: 27. Dolejš, 63. Berka, 73. Šimáček – 67. Matoušek, 80. Milotínský. Diváci: 425.

FC Velké Meziříčí: Invald – Z. Mucha (36. Bouček), P. Mucha, Šimáček, Krejčí ©, Dolejš, Durajka (85. Vyskočil), Berka, Smejkal (75. Pokorný), Demeter, Simr

SK Líšeň: Halouska – Drábek, Čampa ©, Čtvrtníček, Šural, Stehlík (79. Leasure), Hanuš, Vejmělek, Lutonský, Přerovský, Milotínský