I když výsledek může vypovídat o fotbalové nudě, fanoušci na tribunách se bavili ofenzivním fotbalem, který nabídl mnoho šancí. Oba týmy se snažily o kombinační hru bez nakopávání. Ale bez úspěšného zakončení. „Šlo o dramatický a pro diváky rozhodně pohledný zápas, v němž jsme si přece jen vytvořili víc šancí než soupeř. Stejně jako domácí i my dáváme řadu příležitostí mladým hráčům, což se možná na výsledku trochu projevilo, ale určitě se nám to v budoucnu zúročí," hodnotil bezbrankové střetnutí líšeňský trenér Bohumil Smrček.

Ten mohl na střídačce jen kroutit hlavou při obrovských šancích Milana Halašky, který jeho týmu vypomáhal na základě farmářské spolupráce s brněnskou Zbrojovkou. V první půli dvakrát a stejně tak po přestávce postupoval na domácího gólmana Tomáše Kukletu, ten ho však čtyřikrát vychytal. Z toho neměl radost ani přihlížející trenér prvoligového mužstva Zbrojovky Ludevít Grmela, stejně jako z nevýrazného výkonu Davida Paška.

Domácí Bystrc byla nejblíž gólu po dělovce mladého Hajna, míč však jen nad Petrovou hlavou zatřásl břevnem. Deset minut před koncem mířila i hlavička Milotínského jen do břevna, a tak se nakonec body dělily. „I když nám chybělo několik stabilních hráčů, a především zraněný Zedníček, mladí hráči se o výsledek poprali. Zkušení hráči Jirásek s Klusákem úspěšně režírovali naši hru, výsledek je spravedlivý," mínil po utkání domácí trenér Michal Kugler.

Při zápase třetího brněnského celku divize D góly už padaly. Bohunice si doma poradily jasně 3:0 s Tasovicemi.

Tým trenéra Luboše Kučerňáka se díky vítězství posunul na osmou příčku tabulky. Líšeň se drží na druhé příčce, Bystrc okupuje dvanáctou pozici.

BYSTRC – LÍŠEŇ 0:0.

ŽK: Široký (L). Diváků: 365. Sestavy Bystrc: Kukleta Fousek, Drbal, Jirásek, Šíp, Dolina (86. Urbánek), Klusák, Hajn, Kubíček (72. Lidmila), Kugler, Doležel. Líšeň: Petr Čampa, Fousek, Široký, Drábek (72. Mezník), Pašek, Král, Šudoma, Večeřa (61. Lisicki), Halaška, Milotínský.

V HLAVNÍ ROLI…: BYSTRCKÝ BRANKÁŘ TOMÁŠ KUKLETA

Jeho zákroky budou určitě strašit útočníka Halašku, který se proti němu několikrát tváří v tvář neprosadil.

ZDENĚK STANĚK