Jeho předzápasové obavy naplnil už první poločas, marně se zkušení středopolaři Dostálek se Šímou snažili zásobovat přihrávkami ofenzivu, která prakticky neexistovala. Bystrčtí přehrávali soupeře rychlou kombinací a koncovku obstarávala letní posila z Rosic Pšikal.

Mezi patnáctou a pětatřicátou minutou dosáhl čistého hattricku. První gól vstřelil bodlem z hranice šestnáctky, další dvě branky vstřelil po nezištných přihrávkách Košuliče a Závorky. „Na rozdíl od úvodních kol, kdy jsem spoluhráče teprve poznával, jsme už nyní sehranější a je to znát. Kluci mně to nachystali a já už to měl snadné," netajil se radostí bystrcký kanonýr.

Poklidný druhý poločas už nepřinesl tak zajímavou hru, domácí se přizpůsobili pomalejšímu tempu hostů. Ti se přece jen zlepšili a tak si konečně mohl trochu zachytat i brankář domácích Herink. Víc šancí však měli domácí, Košulič trefil břevno, dvě gólové šance promarnil střídající Musil. „Soupeř měl do soutěže famózní vstup, dokázali jsme ho však přehrát rychlostí našich akcí," hodnotil střetnutí kouč Bystrce Bohumil Smrček.

Úplná spokojenost u něj ovšem nevládla. „Škoda, že ve druhé půli někteří naši hráči zapomněli, že fotbal je kolektivní hra. Kdyby se v některých situacích nechovali sobecky a dokázali přihrát, zápas skončí ještě vyšším rozdílem," litoval Smrček.

Jeho protějšek Břežný byl i po utkání optimista. „Jsem přesvědčený, že po vyléčení zranění v příštím kole proti IE Znojmo znovu naskočíme na vítěznou vlnu," dodal.

Vedoucí tým tabulky Bohunice přesvědčivě zdolal Moravský Krumlov 3:0. „Soupeře jsme kombinačně přehrávali, střelecky se poprvé v sezoně prosadili Musil s Fialou, třetí gól přidal náš nejlepší střelec, už jedenáctigólový Burčík," hodnotil zápas spokojený bohunický trenér Lukáš Kříž.

Méně spokojený byl však kouč Morendy Libor Danihelka. Po středeční domácí porážce 0:2 od Mutěnic jeho svěřenci doma znovu zakolísali remízou 1:1 s Jevišovicemi.

ZDENĚK STANĚK