V utkání měl dva výrazné momenty. Po chybném odhadu dostal branku přímo z rohu, na druhou stranu ve druhé půli podržel tým dobrým zákrokem. „Asi každý ví, že to byla moje chyba. Mám nějaký věk, takže je důležité se z chyby nepodělat," prohlásil čtyřiatřicetiletý brankář.

Kdy jste se dozvěděl, že zastoupíte v brance Dušana Melichárka?

Až když jsem přišel na stadion k přípravě na zápas. Den předtím už jsem se připravoval, že můžu nastoupit. Dušanovi totiž nebylo dobře. Ještě se zkoušel dát do kupy, ale ve vedru to nedal.

Záskok vám znepříjemnil gól Davora Kukece z rohu. Jak jste viděl situaci?

Asi každý ví, že to byla moje chyba. Ještě jsem se po zápase díval na video na mobilu a prostě jsem se nechal strhnout vysokými hráči přede mnou. Čekal jsem, že se roh zahraje na přední tyč. Tím, že ostravští hráči jsou vysocí a někteří měří dva metry, není přes ně nic vidět. Nedokážu si to vysvětlit, nějak se mi srazily myšlenky. Jsem strašně rád, že výsledek kluci otočili.

Poslední tři sezony brankáře Martin Doležala ve Zbrojovce:
- 2013/2014: 6 zápasů a 540 odchytaných minut
- 2014/2015: 3 zápasy a 211 minut – v jarní části hostoval v Třebíči hrající Moravskoslezskou fotbalovou ligu
- 2015/2016: zatím jeden zápas a 90 minut

Dostal jste smolný gól a prakticky jste si nesáhl na míč. Měl jste to v hlavě po zbytek zápasu?

Mám nějaký věk, takže je důležité se z chyby nepodělat. Necítil jsem po gólu nervozitu. Víte, ve Zbrojovce jsem celý život. Chci si dokázat, že pořád chytat umím a pak mě vždycky srazí podobná chyba. Někdo mi nefandí. Kdo mi fandí, bude i dál. Snažím se s tím prát. Jsem tady od toho, abych Dušanovi kryl záda. Mám radost, že jsme proti Baníku vyhráli a mohl jsem být na hřišti.

Berete jako zadostiučinění, že jste po chybě pomohl otočit výsledek zákrokem proti Markovi Šichorovi?

Od toho jsem v brance, abych týmu pomohl. Soustředil jsem se sám na sebe doufal, že zápas otočíme.

Při Šichorově šanci jste riskoval stranu, nebo jste si počkal na soupeřovo zakončení?

Vystřelil s menší razancí. Neriskoval jsem, ale tohle se chytá dobře, protože se přesouváte do strany. Horší je střela na protější stranu. Šichor si míč pustil na pravou a zakončoval po mé levé ruce. Střela se dala chytit.

Věřil jste v obrat, když jste z branky viděl aktivitu spoluhráčů?

Utkání jsme měli víceméně pod kontrolou. Baník měl také pár šancí, ale šli jsme vítězství naproti.

Utkání bylo v závěru vyhrocené a také jste přiběhl do strkanice. Co se tam stalo?

Paša (David Pašek – pozn. red.) odehrával balon a Šichor do něho šel zbytečně tvrdě. Zavánělo to tím, že mu zlomí nohu. Jednalo se o odehrání míče u lajny, takže úplně zbytečný zákrok. Běžel jsem tam zklidnit situaci, aby od nás někdo nežďuchnul do soupeře a nedostal červenou. Máme další zápasy a přijít o hráče by bylo zbytečné. Zavoš (kapitán Pavel Zavadil – pozn. red.) je trochu horkokrevný a bál jsem se, aby někomu z duše nevysvětlil co a jak. Ale ví, co dělá, takže jsme situaci zvládli.

Zdálo se vám, že hrál Baník příliš agresivně?

Ne. Bylo to normální slušné utkání. Faul v závěru vzešel z frustrace a byl na červenou kartu. Hráči se mají chránit. Kdyby Šichor Pašovi zlomil nohu, nemohl se nikdo divit.

PETR MUSIL