Proti Slavii zařídil penaltu, proti Plzni vstřelil svůj premiérový gól v nejvyšší soutěži. „Jsem rád, že mi dal trenér důvěru právě v takových zápasech. Především po psychické stránce se cítím lépe. Co mi může dát víc než utkání proti tak kvalitním soupeřům," uvědomuje si čerstvě dvacetiletý útočník.

V posledních dvou duelech v Mladé Boleslavi a doma se Spartou však opustil hřiště krátce po přestávce. V duelu s letenským celkem jej trenér Václav Kotal stáhl už v 56. minutě. Na jeho výkonu se podle kouče podepsala nervozita. „Možná jsem ji trochu cítil, respekt jsem měl určitě. Jde o jediné české mužstvo, které hraje evropské poháry, má nezpochybnitelnou kvalitu," podotýká Brigant.

Zvučných jmen v sestavě Sparty se přesto nezalekl. „Snažím se každý zápas hrát, co umím, dovolit si jeden na jednoho, nedívám se na jméno protihráče," doplňuje.

Namísto tradiční levé strany útočné formace jej trenér postavil napravo. „Raději hrávám zleva, kde se cítím líp, ale když mě trenér dá napravo, snažím se s tím vypořádat a hrát co nejlépe," sděluje rodák z Považské Bystrice.

Sparta už po třinácti minutách vstřelila vedoucí branku a odvezla si pohodové vítězství 3:1. „Škoda rychlého gólu. Snažili jsme se o rychlé protiútoky, ale vepředu jsme toho moc nevymysleli," přiznává slovenský štírek.

Sérii tří prvoligových porážek v řadě se Zbrojovka pokusí zlomit zítra od šesti hodin večer v Jihlavě. „Připravovali jsme se na ni. Brno má v Jihlavě neúspěšnou bilanci, což nás ještě víc motivuje. Uděláme všechno, abychom přivezli body," slibuje.

Na Vysočině prohrála Zbrojovka dvakrát v první lize a jednou ve druhé. Momentálně patří Jihlavě předposlední patnáctá pozice, čtyři body za desátým Brnem. „Jenže vyměnila trenéra, v posledních dvou zápasech nedostala gól. Bude to těžký zápas, musíme si hlavně plnit obranné úkoly a nějaký gól dáme," nabádá Brigant.