Kypr. Přímořské letovisko Agia Napa ležící na jihovýchodě ostrova necelých čtyřicet kilometrů od Larnaky. To je destinace, ve které budou Trousil a spol. od čtvrtka až do neděle 8. února ladit formu na jaro.

„Neletíme tam poprvé. Čekají nás dvě travnatá hřiště. Samozřejmě hotel, který je velmi dobře vybavený i z hlediska regenerace. Prostě podmínky pro kvalitní trénink a přípravu na ligu,“ shrnul přednosti zahraničního soustředění asistent brněnského trenéra Aleš Křeček.

Kypr je letos pro české prvoligové kluby velkým lákadlem. Kromě brněnského týmu vyrazí na ostrov ve Středozemním moři dalších pět mužstev, mezi nimi třeba Liberec a Plzeň.

Směr jih Evropy nabere celkem čtyřiadvacet brněnských fotbalistů, z toho tři gólmani. Na kyperské soustředění se nepodívá trojice Vrána, Pašek a Urban, která byla přeřazena do juniorky.

Doma zůstanou i dlouhodobě zranění Baláž s Večeřou a také Tomáš Polách, který před dvěma dny úspěšně podstoupil operaci prasklé lebky.

„Zato s námi letí Rabušic a Střeštík, který bohužel zase chytil nějakou virózu,“ povzdechl si Křeček. „Oba budou mít kromě herní přípravy s mužstvem i svůj individuální tréninkový plán,“ ujistil trenér, že jim kondiční manko nebude odpouštěno.

Hráči už se na změnu prostředí těší. Místo teplot kolem nuly je čeká slunné počasí. „Je to paráda. Má tam být snad dvacet stupňů. Ale nejedeme se tam opalovat,“ upozornil Lukáš Mareček, který doléčuje zranění nohy.

Podle Aleše Křečka změna prostředí může hráčům jedině prospět. „Pomůže jim to určitě psychicky. Počasí u nás není prostě ideální. Navíc tady řádí chřipka, tak jí snad ujedeme,“ usmíval se brněnský asistent.

První přípravný zápas odehrají Brňané v sobotu. jejich kvality prověří ruský Vladikavkaz.

JIŘÍ ŠEVČÍK