„Už jsem víceméně rozhodnutý. Ale nerad bych to nějak specifikoval nebo říkal jednotlivá jména,“ zůstal tajemným nový trenér 1. FC Brno.

V nedělní generálce s Hradcem Králové (3:3) ale mnohé naznačil. Především sestava, která vyběhla na trávník k úvodnímu hvizdu, by se od té, který vyrukuje na Baník, příliš lišit neměla.

Brankářskou jedničkou pravděpodobně zůstane Lejsal. A měnit by se nemělo ani obranné složení. Na pravé straně Kuncl, na levé Čoupek a uprostřed Trousil s Dvorníkem. „Je to víceméně ustálené a vypadá to tak, že už to zůstane. V první půli jsme nastoupili tak, jak budeme hrát proti Baníku. V tomhle složení jsme Hradec skoro k ničemu nepustili,“ uvedl brněnský kapitán Jan Trousil.

O jeden obranný otazník ulehčil trenérovi defenzivní univerzál Martin Švejnoha. Toho v posledních dnech trápila viróza. „A navíc nemůžu hrát kvůli čtyřem žlutým kartám, takže je to jasné,“ poznamenal Švejnoha.

Konkrétní obrysy už nabralo i složení záložní řady. Ta dostala ve finále zimní Tipsport ligy trhlinu v podobě vážného zranění špílmachra Polácha. Zdravotní problémy trápí i Střeštíka.

Napravo se zabydlel Heinz a uprostřed budou operovat Mareček s Kalivodou. „Už to tak vypadá, v zimě jsme takhle většinou hráli. Ale v záloze musíme být univerzální,“ přikyvuje David Kalivoda, který si na podzim vinou zranění a nevalné formy příliš nezahrál.

A nalevo? Tam nahradí zraněného Střeštíka Brazilec Lira. Pokud ovšem bude pokračovat v laťce, kterou v zimní přípravě nasadil, bude mít Střeštík co dělat, aby se přes něj prosadil. „S Eltonem se musím o místo poprat,“ potvrdil blonďatý středopolař.

Největší konkurence je mezi útočníky. Ostřílené bijce Doška s Pospěchem prohání mladíci Šural a Rabušic. A především osmnáctiletý Šural je žhavým adeptem. Pospěcha ovšem Brno nekoupilo z Artmedie Bratislava, aby zahříval lavičku. „Dneska nastoupil od začátku Pepa, ale těžko říct, jestli to tak bude i za týden. Hrát z nás můžou jen ti nejlepší a záleží taky na tom, jak se komu bude dařit,“ zůstává v klidu Zbyněk Pospěch.