Názory se různí v obou táborech. „Myslím, že nám to může pomoct. Doufám, že nějaký bod uhrajeme," povídá brněnský záložník Daniel Přerovský. „Hráči jsou profesionálové, nic to s nimi neudělá," myslí si zase kapitán Zbrojovky Pavel Zavadil.

Trenér Vrba začátkem týdne oznámil, že využije výstupní klauzuli ve své smlouvě a od prosince zamíří k českému národnímu týmu. Západočeši ujišťují, že přesto do Brna jedou stoprocentně koncentrovaní. „Myslím, že na kluky nebude mít můj odchod vliv," míní kouč Vrba. „Děláme si z toho v kabině srandu. To je nejlepší odpověď, jak to řešit," dodává plzeňský kapitán Pavel Horváth.

Na jih Moravy sice zavítá mistrovský celek, Zbrojovka se však na domácím trávníku od příchodu trenéra Václava Kotala pyšní třízápasovou sérií vítězství. „Když dají plzeňští fotbalisté do hry stoprocentní bojovnost, pro každého v lize jde o nadstandardního soupeře. Ale hrát se dá proti každému a chceme se pokusit o stejnou taktiku jako mužstva, která byla úspěšná. Nastudovali jsme si je, stačí si vzít příklad z Teplic," připomíná Kotal jedinou letošní porážku Viktorie.Sestava Zbrojovky Brno proti Viktorii Plzeň.

Přestože Plzeň přiveze druhou nejlepší obranu i útok v lize, Brňané ze čtyř posledních duelů prohráli jen v Mladé Boleslavi a gól nedostali už 203 minut. „Čekají nás dvě utkání do konce podzimu, po Plzni ještě na hřišti Bohe-mians 1905, a z nich chceme aspoň tři body. Musíme se o ně pokusit hned v pátek," vybízí Kotal.

Jednou ze třinácti

Zbrojovka vzývá úvodní vzájemný duel minulé sezony, kdy zvítězila na západě Čech 3:2, ale jde o jedinou výhru z posledních třinácti prvoligových soubojů. „V hlavách máme to, abychom za zbylé dva zápasy stáhli náskok Sparty na co nejméně bodů. Musíme dvakrát vyhrát a čekat, jestli Sparta něco ztratí. V Brně chceme uspět a před zápasem v Manchesteru zase nastoupit na vítěznou vlnu, na které jsme byli v poslední době," sděluje kouč Vrba.

Druhá Plzeň ztrácí na letenský celek pět bodů. Zbrojovce patří desátá příčka. Její kouč Kotal ještě Viktorii v nejvyšší soutěži neporazil, v šesti zápasech na lavičkách Hradce Králové a Jablonce získal jen bod. „Musíme reagovat na hru soupeře, který je silný v křídelních prostorech, všichni plzeňští fotbalisté jsou individuálně silní. Podle nálady v kabině cítím, že se hráči na utkání těší. Věřím, že jsme se dobře připravili a můžeme uspět," doufá Kotal.