Glaser se na první souboj se svým bývalým zaměstnavatelem těší. „Strávil jsem v Praze osm let, takže beru zápas prestižněji. Mám tam kamarády, hlavně mladé kluky jako Krejčího, Poloma, Jiráska nebo Skaláka. Hrajeme na jednom z nejlepších stadionů u nás. Věřím, že dojde hodně lidí a vytvoří vynikající atmosféru. Všichni se těšíme," hlásí čtyřiadvacetiletý fotbalista.

Za Spartu nastupoval pouze ve druhé lize, dres prvního týmu v soutěžním utkání neoblékl. Do nejvyšší soutěže nakoukl až v Brně. „Necítím žádnou zášť nebo něco takového, že jsem příležitost ve Spartě nedostal. Prožil jsem tam hezké roky," zdůrazňuje Glaser.

Brněnský krajní záložník se neobává cesty na Letnou, kde Zbrojovka v posledních třech prvoligových zápasech nedala gól. „Už neplatí, že týmy jedoucí na Spartu prohrávají už v Průhonicích. Mužstva tam bodují a ani my se nemáme čeho bát. Sparta hraje svou hru, my taky, očekávám zajímavý ofenzivní duel," uvažuje hráč, který do Brna přišel po sezoně v druholigovém Sokolově.

Na Letné nejspíš nastoupí teprve ke svému třetímu utkání v základní sestavě v nejvyšší soutěži. I proti pražské Dukle se na trávník dostal až ve druhém poločase. „Mám v hlavě, že bojuju taky o místo. Od léta mě brzdila zranění, každý týden to u mě bylo jinak. Věřím, že šanci dostanu, pevně ji chytím a v sestavě se udržím," přeje si Glaser. „Nejraději bych hrál každý týden, ovšem v Brně jsem spokojený," dodává autor prvoligové branky do sítě Českých Budějovic.

Spartě patří v tabulce čtvrtá příčka, Zbrojovka se drží tři příčky za ní, i když v posledních dvou kolech prohrála. „Máme za sebou nepodařené zápasy, nevládli jsme začátky. Ale na Letné nemáme co ztratit, budeme uvolnění a doufám, že si přivezeme aspoň bod," přeje si.

Za ten se s dalšími dvěma „sparťany" spoluhráčům odmění. „Když něco uhrajeme, rádi s klukama něco do kabiny dáme," dodává Glaser.