V předposledním ligovém kole sice doma vyhráli 2:0, ale zároveň je zarmoutila zpráva z Letné, kde Sparta prohrála s Ostravou 1:2. Před posledním kolem má tak do vytouženého Poháru UEFA blíž Baník, který má stejně bodů jako Brno, ale lepší vzájemné zápasy.

Zápas s Libercem měl dlouho vyrovnaný průběh, když šance na skórování měly oba týmy. Přece jen o něco aktivnější domácí se dočkali v 64. minutě, kdy rozhodčí Jech odpískal penaltu za Bílkův faul na Dvorníka. Tradiční exekutor Pavlík se nemýlil. Gólovou pojistku přidal v poslední m inutě střídající Baláž.

„Musím chlapce pochválit za vynikající přístup. Ve třinácti dnech jsme odehráli pátý zápas prakticky ve stejné sestavě a oni to zvládli obdivuhodně,“ připomněl náročný program posledních dní trenér Petr Uličný.

Brno hraje v posledním kole ve Zlíně a pokud chce do pohárové Evropy, musí získat víc bodů než Ostrava, která doma hostí Bohemians. „Nečekali jsme, že Baník vyhraje na Spartě, takže to bohužel nemáme ve svých rukách. Ale Bohemka hraje o záchranu, takže to v Ostravě může dopadnout jakkoliv. Šanci ještě máme,“ nevzdává se Uličný naděje.

1. FC Brno – Slovan Liberec 2:0

Poločas: 0:0. Branky: 65. Pavlík (pen)., 90. Baláž.

Brno: Bureš 2 – Švejnoha 2, Trousil 2, Dvorník 3, Siegl 2 – Pavlík 2, Večeřa 3, Polách 2 (73. Kubáň), Střeštík 2 (90. Wagner) – Besta 2, Došek 2 (80. Baláž). Trenér: Uličný.
Liberec: Hauzr 3 – Matula 3 (82. Holeňák), Košťál 3, Polák 3, Janů 3 – Dohnálek 3 (67. Dočkal), Bílek 3, Dort 2, Liška 3 – Nezmar 3 (73. Radzinevičus), Kerič 3. Trenér: Škorpil.
Rozhodčí: Jech – Wilczek, Goňa. ŽK: Polách – Dohnálek, Bílek. Diváci: 4050.

Odveta za pohár brněnským fotbalistům vyšla. Liberec porazili na domácím hřišti 2:0. Prvního gólu se chabá návštěva dočkala až po více než hodině hry.

Bílek poslal ve vápně k zemi Dvorníka a Pavlík se z penalty nemýlil. V závěru udeřil do otevřené obrany střídající Baláž a dal výsledku konečnou podobu.