Diváci v Brně čekali na úvodní branku jen čtrnáct sekund. Domácí ihned po rozehrávce poslali míč na levé křídlo, odkud odcentroval do pokutového území Lutonský, odražený míč si našel dobíhající Hyčka a levačkou poslal z hranice šestnáctky míč přesně k tyči. Za nejrychlejším gólem v historii ligy v podání švýcarského útočníka v barvách Sparty Maura Lustrinelliho z roku 2006 zaostal Hyčka jen o tři sekundy.

„Ještě jsem rychlejší gól asi nezažil. Dobře se to ke mně odrazilo. Drží se mě štěstí, smůlu už jsem si snad vybral. Víc si věřím, dřív jsem se bál, aby střely nelétaly divákům do piva," radoval se Hyčka, který se prosadil ve všech jarních domácích zápasech Zbrojovky.

Dukla sice po inkasovaném gólu více držela balon, ale k vyloženým brankovým šancím to nevedlo. Po nedorozumění brněnského brankáře Melichárka se stoperem Buchtou se v deváté minutě k míči lacino dostal Hanousek, ale mířil vedle. Hosté často hledali aktivního Breznaníka a jeden z jeho centrů se snesl na horní část břevna.

Výrazné šance na obou stranách přinesl krátký úsek okolo 36. minuty. Po rohu domácího Zavadila a opětovném vrácení míče do pokutového území se sám před brankářem Radou ocitl Škoda, ale hostující gólman reflexivním zákrokem jeho hlavičku vyrazil.

V další šanci Brna neuspěl ani Řezníček, který nepotrestal chybnou rozehrávku Dukly. Naopak záhy mohl po průniku z pravé strany vyrovnat hostující Mareš, míč ovšem napálil jen do břevna. „Nejdůležitější bylo, že po naší nevyužité šanci dal na druhé straně Mareš jen břevno. Kdyby Dukla vyrovnala, bylo to pro nás mnohem těžší," oddechl si trenér Brna Václav Kotal.

Rušný závěr první půle zakončila druhá branka Zbrojovky. Další rohový kop Zavadila propadl až na zadní tyč k Buchtovi, jemuž nedělalo problém z bezprostřední blízkosti rozvlnit síť.

Dukla v úvodu druhé půle nevyužila ke snížení střely Jurendiče a Miloševiče, naopak v pohodě hrající Brno opět udeřilo. Škoda se v 66. minutě po hezké kombinační akci prokličkoval neohroženě do pokutového území a tvrdou střelou propálil i brankáře Radu. „Dukla potvrzovala, že je silná v kombinaci, ale naštěstí se jí nedařilo proměňovat její šance. Třetí gól Škody už definitivně rozhodl," řekl Kotal.

Hosté se nadále snažili aspoň o čestnou branku, zahrozili sérií rohových kopů, centry ovšem odvrátila jistá domácí obrana, či vyboxoval brankář Melichárek. „Přesvědčovali jsme hráče, že si šance vytvoříme, v úvodu druhé půle jsme je měli, šlo je vyřešit líp. V koncovce jsme ani netrefili ránu, natož dali gól. Domácí vyřešili své šance mnohem líp, v závěru jsme usilovali aspoň o jeden gól, ale bohužel bychom ho asi nevstřelili ani do půlnoci," mrzelo trenéra Dukly Luboše Kozla.

22. kolo první fotbalové ligy:

Zbrojovka Brno – Dukla Praha 3:0 (2:0)

Branky: 1. Hyčka, 44. P. Buchta, 66. Škoda

Rozhodčí: Královec – Wilczek, Kubr. ŽK: Hyčka – Považanec

Diváci: 3942

Sestavy:

Brno: Melichárek – Hyčka, Košťál, P. Buchta, Keresteš – Pašek (70. Chrien), Zavadil, Lacko, Lutonský (87. Kučera) – Škoda (86. R. Buchta) – Řezníček. Trenér: Kotal.

Dukla: Rada – Miloševič, Gorkšs, Jurendič, Breznaník – Považanec, Hanousek (46. Tetour), Čajič (62. Néstor) – Mareš, Beauguel, Berger (74. Manzia). Trenér: Kozel.