Brno v prvním kole přejelo Příbram 9:1 a pak vyhrálo v Mostě 7:0. „Jsem samozřejmě spokojený, protože přístup kluků je teď vzorný. Plní, co řekli na závěrečné a s čím sami přišli, nemám výhrady. Zápasy odjezdili, přineslo to pěkné výsledky, ale musíme s úctou a pokorou k soupeřům přihlédnout k tomu, že Příbram i Most hrály loňskou i předloňskou sezonu na zadních místech tabulky, Příbram byla poslední a Most dvakrát po sobě šestý. Kvalitu máme, jenže musíme takhle jezdit dál a doufat, že to přinese výsledky i proti mužstvům nahoře,“ zůstal pokorný brněnský kouč Zdeněk Táborský (na snímku).

Přesto se jeho výběr hned od startu nové sezony zařadil opět mezi největší aspiranty titulu, po dvou kolech tabulku vede. „Usilujeme o co nejlepší umístění, ale nedá se naplánovat. Mám svou filozofii, ať děláme maximum, co nám umožňuje čas, sejdeme se na trénink, byť krátký či teoretický, a odjezdíme to v zápasech, víc se dělat nedá. Nepřijdu s rukama v kapsách, jen ať nějak hrajeme, musím to klukům vysvětlit na hřišti, v kabině s magnety a pak z toho vytěžit maximum. Když budeme makat, nějaké výsledky to může přinést. Ambice máme a pokud budeme malý fotbal dělat opravdově, jak se má, budeme v popředí,“ řekl Táborský.

Na jeho svěřence nyní čeká Plzeň, nováček soutěže, kterému patří šestá pozice. „Brno v prvních zápasech ukázalo, že má určitě velkou kvalitu, soupeře přejelo neskutečně. Bude pro nás nesmírně obtížné bodovat nebo uhrát nějaký pěkný výsledek,“ uvědomil si Jan Pinkava, jeden ze zakladatelů Plzeňského malého fotbalu a nyní člen grémia Superligy malého fotbalu.

Fotbalista Lukáš Magera.
Střet nejgólovějších týmů druhé ligy. Ofenzivní Zbrojovku hostí Pardubice

Západočeši si po úvodní prohře 1:5 v Praze připsali hned v prvním domácím utkání vítězství, když zdolali Pardubice 2:1. „Je to pro nás trošku úleva, ale zároveň zůstáváme nohama na zemi. Byl to velmi vyrovnaný zápas a uvědomujeme si, že jsme měli trošku štěstí,“ uznal plzeňský funkcionář.

Do Brna navíc nemíří nováček soutěže v nejsilnější sestavě. „Pro nás bude složité se sejít, ovšem bude se nám hrát klidněji, když máme jednu výhru. Tahle soutěž je o tom, zda se podaří tým poskládat i pro venkovní utkání. Obávám, že teď pojede trošku slabší sestava, protože spousta našich kluků hraje velký fotbal. Brna se nebojíme víc než ostatních soupeřů, blbě se však sešly termíny s jinými soutěžemi,“ litoval Pinkava.

Pro brněnského kouče představuje Plzeň spíš neznámou. „Znám tam pár jmen z futsalu, ale nevím, v jaké sestavě přijede. Určitě k utkání přistoupíme stejně jako ke dvěma předchozím. Představíme i nové hráče, kteří předtím nemohli, aby se celý kádr dostal do hry. Doufám, že nám to přinese dobrý výsledek. Plzeň je nováček, my máme nějaké zkušenosti. Cítíme roli favorita, ale z hlavy to klukům vyženu. Když zápas neodjezdíme, bude to málo,“ prohlásil Táborský.