Jihomoravané, kteří si v tabulce soutěže upevnili třetí příčku, rozhodli o vítězství pěti brankami v prvním poločase. „Příbram byla dobrý soupeř, ale předvedli jsme famózní výkon, hráli jsme výborně, všechno nám vycházelo. Proměňovali jsme příležitosti, zatímco soupeřovi jsme nedali žádnou šanci," lebedil si brněnský obránce Bohumír Doubravský.

Brno – Příbram 8:3 (5:0) Branky: 11., 17. a 52. Grim, 13., 29. Doubravský, 21. Cenek, 44. Ryšavý, 50. Selinger – 45. a 54. Tošovský, 52. M. Macek. Rozhodčí: Pfeifer – Hájek. ŽK: Gruber, Doubravský, Macko – Suchý.

Zatímco Příbram po úvodní desetiminutovce nezachytila brněnský expres. „Výsledek určitě napovídá tomu, že to byl kolotoč. Ze začátku jsme zvolili taktiku, že budeme hrát od půlky, tím pádem jsme nechali domácí začínat od brankáře a reprezentant Marek Gruber ukázal, že je šestý hráč do pole, který umí hrát nohama. My si na sebe pořád zvykáme, brněnští kluci jsou mnohem sehranější, ale skóre první půle úplně neodpovídá hře, protože kluci z Brna měli pět tutovek, které dali. Zatímco my jsme trefili snad dvě tyče, nedali jsme ani gól. Kosmeticky 0:5, ale kdyby první půle skončila 3:5, nikdo se nemůže divit," poznamenal příbramský hráč Jakub Tošovský.

Brněnská kanonáda začala v jedenácté minutě po ráně Jaromíra Grima, jehož za dvě minuty napodobil levačkou Doubravský. V sedmnácté minutě se podruhé prosadil Grim a za čtyři minuty navýšil po reprezentační kombinaci s Doubravským Čeněk Cenek. Na druhé straně sice napálil z přímého kopu hostující Tošovský tyč, jenže minutu před koncem vstřelil pátou branku Doubravský. „Můj výkon mně až nadmíru sedl, jsem spokojený, ale celý mančaft šlapal, jak měl," pochvaloval si Doubravský.

Přestože prohrávali o pět gólů, nenastoupili hosté do druhé půle odevzdaně. „Když mohli dát kluci z Brna pět gólů za poločas, šli jsme do druhého s tím, že se může stát cokoli, dáme dva slepené góly a domácí budou nervózní. Až tak se to nepodařilo, naštěstí jsme nějaký gól dali a druhá půle skončila 3:3. Vlezli jsme na Brňany od začátku, obsadili jsme obránce, abychom omezili rozehrávku s brankářem, tím pádem víc ztráceli balony a dostali jsme se do hry," uvedl Tošovský.

Po přestávce změnila Příbram taktiku a spolu s uvolněnějším brněnským výkonem se hra vyrovnala. „Ze začátku jsme si dávali míč do nohy, museli jsme si to osahat, za stavu 5:0 jsme měli náskok a zkoušeli jsme různé signály," přiznal Doubravský.

Ve 44. minutě Grim vysunul Vlastimila Ryšavého a domácí vedli o šest branek. Jenže vzápětí při rozehrávce chyboval střídající brněnský gólman Dominik Kunický a Tošovský trestal. Sedmý brněnský gól doklepl do sítě Tomáš Selinger a za dvě minuty zvýšil Grim, který zkompletoval hattrick.

Na jeho trefu zareagoval na druhé straně hostující kapitán Michal Macek a v 54. minutě se z přímého kopu prosadil podruhé Tošovský. „Udělali jsme přesun zezadu dopředu, kdy jsem se prohodil s Martinem Suchým a možná to trošku pomohlo. Martin umí zezadu dát dobrý balon, já hraju normálně v Příbrami špičku, něco jsem udržel, sklepl míč i gól přišel, ale kluci z Brna určitě zaslouženě vyhráli," uznal Tošovský.