V posledním devátém kole porazil 7:2 Jihlavu a ovládl všech osm utkání. „Myslím, že už to ani nemáme kam posunout, jen se to budeme snažit na jaře udržet a obhájit titul. Vedeme zaslouženě, neměli jsme zápasy, že bychom třeba vyhráli nějakým náhodným gólem. Nastartovali jsme to už předminulou sezonu, držíme se toho zodpovědně a jdeme si zatím,“ liboval si brněnský brankář Dominik Kunický (na snímku), který se v říjnu zúčastnil mistrovství světa v malém fotbale v australském Perthu.

Nehoda na dálnici. Ilustrační foto.
Smrtelná nehoda na D2: jeden člověk nepřežil, druhý má mnohočetná poranění

Superligovou tabulku vede Brno po podzimu o sedm bodů před druhým Blanenskem, které v pondělí vyhrálo na olomouckém hřišti 5:4 až po penaltách. „Malý fotbal mě strašně chytl, stmelili jsme v Brně partu, od A po Z je to fantastické. Třešinka na dortu byl titul. Pak přišla pozvánka do reprezentace a následně mistrovství světa, což pro mě byl neskutečný zážitek, který přeji každému. Teď doufám, že budeme pokračovat obhajobou titulu,“ přál si Kunický.

Přestože se Jihlava sešla v silné sestavě, branka brněnského univerzála Patrika Levčíka v osmé minutě určila ráz utkání. Po gólu Davida Presla a Kunického vedli hosté za čtvrt hodiny už o tři branky. „Utkání s Brnem rozhodlo, že jsme brzy dostali branku po samostatné akci Levčíka. Pak dva nástřely před bránu a bylo to 3:0. Brno se velmi dobře zatáhlo a nám se hrálo velmi špatně do organizované obrany. Nemyslím si, že jsme odehráli vyloženě špatné utkání, ale sebevědomí a produktivita Brna jsou teď na vysokém levelu. Vyhrálo zaslouženě,“ uznal jihlavský kouč Ondřej Lapeš. „O první místo už se hrát nebude, to je rozhodnuté,“ doplnil jednoznačně.

Kickboxerka Lucie Mlejnková z Moravan u Brna opět získala světový titul.
Mlejnková je mistryně světa. Boří mýtus, že ženy mají zůstat doma

Čtvrtý brněnský gól přidal Dominik Havlín po přihrávce Kunického, Michal Vacek do přestávky pouze snížil. „Ze zápasu jsem měl celkem respekt, protože bylo po sezoně, Jihlava hrála doma a sešla se v hodně dobré sestavě. Od začátku jsme si řekli, že budeme hrát od půlky, domácí chodili jeden na jednoho. Do toho jsme se dohodli, že zkusíme hrát se mnou a naštěstí naši power play blbě bránili, hodně špatně mě zavírali, otevíral se nám prostor na lajnách. Do stavu 4:0 jsme všechny góly dali při power play,“ líčil Kunický.

Po přestávce zvýšil na rozdíl čtyř branek Milan Klimeš. Za domácí snížil Radim Šuta, ale hosté skórovali ještě dvakrát zásluhou Bohumíra Doubravského a Tadeáše Zezuly. „Hra neodpovídá výsledku. Jsme samozřejmě spokojení, zakončili jsme sezonu nejlíp, jak jsme mohli, ale určitě si Jihlava nezasloužila prohrát 2:7,“ uznal brněnský gólman.

Jihlava - Brno 2:7 (1:4)
Branky a nahrávky: 28. Vacek (Šuta), 54. Šuta (Kubica) – 8. Levčík (Klimeš), 13. Presl (Prokeš), 15. Kunický (Prokeš), 24. Havlín (Kunický), 43. Klimeš (Doubravský), 57. Doubravský (Levčík), 60. Zezula (Klimeš).
Jihlava: David Kubica – Jan Chramosta, Petr Ošmera, Michal Vacek, Jakub Göth, Richard Svoboda, Robin Demeter, Radim Šuta, Antonín Plichta.
Brno: Dominik Kunický – Jakub Dobšíček, Bohumír Doubravský, Dominik Havlín, Michal Mezník, Čeněk Cenek, Milan Klimeš, Patrik Levčík, David Macko II, David Presl, Tomáš Prokeš, Tadeáš Zezula.