Údaj je mírně zkreslující, protože druhá Praha odehrála o dvě utkání méně, ale třetí Pardubice a čtvrté Blanensko pouze o zápas míň a přesto ztrácejí na Brno také devět bodů. „Pardubice měly vlastně o tři body míň než my, kdyby vyhrály zápas k dobru, takže jsme věděli, že to bude těžké, což se ukazovalo, i když jim chybělo pár hráčů. Přijely s tím, že chtějí odvézt nějaké body, což se jim naštěstí nepovedlo, zvládli jsme to a panuje spokojenost,“ těšilo brněnského útočníka Davida Presla.

Skóre otevřel až ve dvacáté minutě Bohumír Doubravský, čtyři minuty po něm se prosadil další účastník mistrovství světa v malém fotbale v Austrálii Patrik Levčík. Ještě do poločasu snížil Dominik Čáň.

Dráhový cyklista brněnské Dukly Tomáš Bábek.
Bábek marně honil nizozemskou motorku, ale přidal důležité body pro Tokio

Jenže úvod druhé půle patři Brnu, tři branky dali Presl, Milan Klimeš a podruhé v utkání se trefil Levčík. „Měli jsme očekávání z předešlých zápasů, že můžeme Brno trošku potrápit. Na poslední chvíli jsme hledali gólmana, nakonec nováček zachytal úplně výborně, ale jinak jsme dostali smolné úvodní tři góly. Přijeli jsme s taktickou, že budeme bránit a zkusíme hrát třeba na 2:1, ale po třech brankách jsme vůbec neměli sílu do útoku, abychom nějakým způsobem výsledek otočili,“ litoval Čáň.

Ten v 51. minutě vstřelil druhý gól v utkání, ovšem na víc se Pardubice nezmohly. „Moc jsem poslední dobou nehrál, po zranění kolena jsem to nechával spíš na ostatních, ale teď je nás stále míň a zároveň jsem se už rozehrál, takže jsem nastoupil. Dva góly jsou dobré, jenže k ničemu,“ hlesl pardubický forvard.

Jednoznačný výsledek pečetil druhou brankou v utkání domácí Presl, který připravil krušný debut v Superlize malého fotbalu pro pardubického gólmana Pavla Zahradníka. „Od začátku jsme na hosty vlétli, celý zápas jsme je presovali, nedali jsme jim ani metr prostoru, nenechali je hrát. Pardubice měly dvě tři šance, daly dva góly po našich chybách, celý zápas jsme však udrželi vysoké tempo, takže super,“ pochvaloval si Presl.

EuroCup žen.
Turecký nájezd na Brno. Královo Pole věří v EuroCupu v překvapení

Zařadil se mezi čtveřici brněnského výběru, která okusila světový šampionát v australském Perthu, kde česká reprezentace vypadla ve čtvrtfinále po prohře 1:2 s pozdějším vítězem Mexikem. „Výsledkově je škoda, že to takhle blbě vyšlo a ve čtvrtfinále jsme chytli nejlepší tým, který dvakrát po sobě hrál finále a teď potřetí. Ovšem Austrálie je neskutečná, tam se člověk jen tak nedostane a byla to bomba. Jak město, tak parta, která je u nás vždycky na prvním místě. Byl to pro mě obrovský zážitek,“ vracel se k šampionátu Presl.

Brno ve sváteční pondělí nastoupí v Příbrami, Pardubice příští čtvrtek přivítají Jihlavu. „Naše ambice jsou porážet soupeře kolem nás, takže další utkání doma s Jihlavou bude velmi důležité. Chceme se pohybovat, když ne na bedně, minimálně na čtvrtém místě za silnou trojkou,“ podotkl Čáň.

Brno – Pardubice 6:2 (2:1)
Branky a nahrávky: 20. Doubravský, 24. Levčík (Presl), 37. Presl, 45. Klimeš (Doubravský), 46. Levčík (Moučka), 58. Presl (Dobšíček) – 26. Čáň, 51. Čáň. Rozhodčí: Pfeifer – Moder. ŽK: Hanč, Beran (oba Pardubice). Diváci: 30.
Brno: Dominik Kunický (Zdeněk Sára) – Čeněk Cenek, Jakub Dobšíček, Bohumír Doubravský, Milan Klimeš, Stanislav Lerch, Patrik Levčík, David Macko II, Lukáš Matyska, Michal Mezník, David Presl, Dominik Moučka, Tomáš Prokeš, Tadeáš Zezula.
Pardubice: Pavel Zahradník – Tomáš Svoboda, Patrik Müller, Jiří Beran, Lukáš Hanč, Jan Rosůlek, Dominik Čáň. Jiří Stolín.