Víkendové zasedání valné hromady evropské federace na Pražském hradě rozhodlo jednomyslně. Hostitelská města budou Praha a Brno. „Akce vyžaduje rozpočet v řádech milionů eur a Česká republika nabídla tak nadstandardní podmínky, kterým ostatní kandidáti nedokázali konkurovat," pravil prezident Světové federace i Asociace malého fotbalu České republiky Filip Juda.

Šampionátu se zúčastní 32 týmů rozdělených do osmi základních skupin, které hostí Letenská pláň v Praze a v Brně hřiště ve Sportovní ulici, které vyroste na místě současného kluziště u Hotelu Bobycentrum. „Pořádání mistrovství Evropy beru jako poděkování hráčům v České republice, kteří mi dali mandát do evropské i světové federace. Bude to svátek malého fotbalu a jsem rád, že se uskuteční u nás," líčil Juda.

Zahajovací ceremoniál, semifinále a finále už patří jen Brnu, boj o zlato se uskuteční 23. června 2017. „Pro mě je závazek uspořádat akci na patřičné úrovni a zároveň přidat i něco navíc, abych splatil důvěru, že členové federace vybrali do čela správného člověka," dodal světový šéf malého fotbalu.