Měla to být jasná záležitost. Na jedné straně rozjeté Znojmo, které v jarní části MSFL ztratilo jen dva body, na druhé juniorka 1. FC Brno. Ta porazila jen poslední Lipovou a pouhé dva jarní vstřelené góly také nebyly lichotivou vizitkou.

A také to byla jasná záležitost. Jenže opačně, než se čekalo. Brněnští mladíci nasázeli vedoucímu týmu třetí nejvyšší soutěže tři branky a zvítězili 3:0.

„Soupeř nás vyškolil z produktivity, využil první dvě šance které měl,“ zlobil se po zápase znojemský trenér Michal Sobota.

Rozklad jeho týmu načal mladík Huška, který se pověsil do vzduchu a hlavou zužitkoval rohový kop. Chvíli na to přidal další trefu Simr. A aby toho na Znojmo nebylo málo, pár minut před odchodem do kabin se z dobrých pětadvaceti metrů opřel do míče Paděra a nádherně zvýšil na 3:0.

Znojmo se už nedokázalo oklepat a za celý zápas nenašlo recept na zdolání brněnské obrany. „Góly se nedávají ze stran nebo zpoza vápna. Dneska prostě na hřišti nebyl nikdo, kdo by se chtěl porvat, schytat nějakou ránu a dostat se před branku,“ kritizoval své svěřence Sobota.

Naopak na lavičce brněnské juniorky panovala dobrá nálada. „Musím všem hráčům poděkovat, především za skvěle zvládnutý první poločas. Bylo to z naší pozice až neuvěřitelné,“ rozplýval se trenér rezervy 1. FC Brno Petr Maléř.

Velkou roli podle něj sehrálo sebevědomí. „Věděl jsem, že máme silný tým, a teď se to ukázalo. Po výhře v Lipové šel hodně psychicky nahoru, hráči si začali věřit,“ usmíval se Maléř, jehož tým začal jaro pěti prohrami v řadě.

Za vítězství nad vedoucím celkem třetiligové tabulky odměnil své svěřence chlebíčky. „Ještě jsme jim to neřekli, ale dostanou šedesát chlebíčků. Za každý gól dvacet,“ uzavřel Maléř.