Zkazil vám výsledek tréninkovou sobotu a volnou neděli?

V mém případě rozhodně. Spousta lidí se mě ptala, co jsme na hřišti dělali, takže odpovídáním jsem se k zápasu stále vracel. Nepovedený výkon mám stále v hlavě, ale nemá cenu nad ním přemýšlet dlouho. Do dalších utkání musíme jít s čistou hlavou.

Jaká byla v autobuse nálada, když jste se poprvé domů vraceli bez bodu?

Všichni jsme cítili zklamání. Porážka 0:4 už zavání ostudou. Musíme se nad sebou zamyslet, vzít si ze zápasu ponaučení a doufat, že podobný výkon se už nebude opakovat.

Co vám trenér vytýkal?

Na tréninku jsme utkání ještě nerozebírali, to nás čeká až v týdnu. Zklamání na něm bylo každopádně také vidět.

Proč po remízách s Duklou a Teplicemi jste proti Jihlavě propadli?

Chybělo nám nasazení a bojovnost, což jsou věci, na kterých musíte postavit výkon v každém zápase. Kromě toho také zdravé sebevědomí. Neříkám, že máme být namistrovaní, ale nesmíme se bát hrát bez respektu. Místo toho jsme byli fotbalově bezzubí. Navíc když jsme se na něco celý týden připravovali a pak z toho hned v deváté minutě dostaneme gól…

Máte na mysli nepohlídanou standardní situaci?

Přesně tak. A kromě toho ještě fakt, že od začátku na nás budou chtít vlítnout, což se taky potvrdilo. Místo toho jsme si úvod utkání nepohlídali a do kabin šli za stavu 0:2. Druhý poločas jsme se sice herně zvedli, ale předváděli jsme klasický tlak bez šance. Dvěma obdrženými góly z brejku jsme pak naše účinkování zakončili. Bohužel.

Na čem musíte ještě zapracovat?

Víc zabrat dozadu, protože jsme se nestíhali vracet, soupeř nás překvapoval z rychlých brejků. A už nesmí chybět nasazení a bojovnost. Ponaučení je spousta.

Po premiérovém postupu Znojma do první ligy přišla první porážka ve třetím kole. Jak hodnotíte vstup do soutěže?

První bod ze hřiště Dukly byl zasloužený, předvedli jsme dobrý výkon. Proti Teplicím už to tak dobré z naší strany nebylo, ale stáli jsme proti lepšímu soupeři. Do třetice se nám výkon vůbec nepovedl. Posbírali jsme sice dva body, ale je to ošidné. Teď už potřebujeme vyhrát.

Teď vás ale čeká Plzeň, úřadující mistr a dosavadní suverén letošního ročníku…

Půjde o extrémně těžkého protivníka. Neříkám, že právě s ním uspějeme, ale tříbodový zisk už potřebujeme. Na chycení vítězné vlny to není úplně ideální soupeř, ale zase proti němu nemáme co ztratit. Půjdeme do zápasu s čistou hlavou a pokusíme se urvat aspoň bod. Plzeň je výkonnostně výš než my, to je jasné. Zkusíme ale hrát zodpovědně a na maximum a uvidíme, na co to bude stačit.