Bzenec si naopak v Brně užil triumf, který s velkou pravděpodobností napodobí i v krajském přeboru a oslaví cenný double. „Pocity jsou úžasné. Přijeli jsme si pro pohár a jsem šťastný, že se nám ho podařilo před tolika diváky získat," ocenil bzenecký záložník Libor Škodík rekordní finálovou návštěvu 1311 diváků.

Příznivci z velké čísti zaplnili hlavní tribunu arény v Srbské ulici a oba tábory fanoušků vytvořily hráčům kvalitní atmosféru. „Měli jsme informace, že se z Bzence chystá několik autobusů, navíc Tišnov je také kousek, ale nečekali jsme, že to bude až tak velké," radoval se Škodík.

Právě bzenecký středopolař přispěl v úvodu k bleskovému vedení lídra krajského přeboru, spolu s ním pokořili tišnovskou obranu i Petr Kasala a Tomáš Zúbek. „Mrzí mě, že chybovali dva nejzkušenější hráči na stoperu. Přikládám to špatné momentální koncentraci na situaci," uvedl Hajský, jehož tým sice měl své brankové příležitosti, ale neproměnil ani jedinou. „Soupeř nás školil v produktivitě. Za hru v poli je ten výsledek hodně krutý, ale v koncovce jsme byli neslaní, tam bylo vidět lepší fotbalové myšlení soupeře," připustil kouč poražených.

V dresu Tišnova se neprosadil ani bývalý fotbalista Zbrojovky Petr Švancara. „Mrzí mě kvůli lidem, že jsme aspoň nedali gól. Výsledek je krutý, mohlo to být třeba 7:3, protože šance jsme měli. Soupeř byl ale kvalitnější, fotbalovější a není náhoda, že vede krajský přebor," hodnotil Švancara.

Tišnov nemohl naplno využít ani dalšího bývalého hráče Brna Mohameda Traorého, který se dostal na trávník až v závěru. „Má potíže s okem, musí na operaci. Poslal jsem ho na hřiště jen proto, že měl narozeniny a chtěl jsem mu dát dárek," vysvětlil Hajský.

Oproti Švancarovi či Traorému zažili někteří hráči atmosféru velkého stadionu poprvé. „Je to super, i když nás trochu zklamala tráva. Ale bylo krásné počasí, diváci přišli. Před třinácti stovkami jsem nikdy předtím nehrál," řekl Škodík.

Bzenec – Tišnov 5:0

Poločas: 0:4.
Branky
: 9. a 62. Škodík, 3. Zůbek, 7. Kasala, 32. Šmahaj. Žlutá karta: 65. Bubeníček (Tišnov). Diváci: 1311.