Diváci tak na stadionu v Srbské ulici uvidí soupeře z těch obtížnějších. „Zápas bereme jako výzvu a těšíme se na něj. Zkusíme nasadit nejsilnější sestavu, jakou máme. Osobně jsem ale los nijak neprožíval ani nesledoval,“ vyjádřil se na klubovém webu trenér Brna Pavel Šustr.

Brňané očekávají ofenzivní duel. „Chceme ukázat, že jsme doma silnější než venku a můžeme hrát i s prvoligovými týmy. Liberec bude chtít hrát dopředu, útočit a skórovat. Myslím, že utkání bude otevřenější než v některých zápasech, kdy soupeř brání, dokud nedáme branku. Rozhodne, jaké šance si vytvoříme a jak je budeme řešit. Kvalitu na postup máme,“ vyhlásil forvard Zbrojovky Lukáš Magera.

Přichystal (vlevo) při zápase s Malým z Otrokovic.
Líšeň vzkvétá a vévodí třetí lize. Pomáhá kanonýr ze Zbrojovky Přichystal

Zdroj: Deník/Markéta EvjákováPětatřicetiletý útočník přišel na jih Moravy letos v létě a okamžitě se chytil. Za srpen si odnesl cenu pro hráče měsíce a v druhé lize kraluje střelcům. „Nečekal jsem, že dám tolik branek. Herně bych ovšem v některých zápasech mohl klukům víc pomoci. Důležité je, že hrajeme hodně útočně a v každém zápase máme dostatek příležitostí. Je pak jen na nás, jestli je proměníme. Domácí utkání zvládáme, venku nám to zatím příliš nejde,“ sdělil střelec osmi branek v letošní sezoně.

Naposledy jeho tým nedotáhl utkání v Pardubicích. Domácí hráli druhý poločas v deseti a hráči Zbrojovky si vypracovali nemálo šancí. Body se ale nakonec po remíze 1:1 dělily. „Bylo to trochu o štěstí, jednu branku nám navíc rozhodčí neuznal. Je to škoda, protože jsme mohli vést 2:1 a v klidu dohrávat, nebo přidat další branku,“ litoval Magera.

Zbrojovka je v tabulce devátá. Liberec drží o patro výš desátou příčku. Klub ze severu Čech zatím vyhrál jen dvě z devíti utkání. Naposledy si hráče v modrém vychutnala Sparta, když je z Prahy vyprovodila výsledkem 4:1. Liberečtí tak nic nepodceňují. „Brno je kvalitní soupeř, i když teď hraje druhou ligu. Musíme podat kvalitní výkon a postoupit dál,“ uvedl na stránkách klubu lodivod Severočechů Zsolt Hornyák.

Ten na libereckou lavičku usedl po konci loňské sezony a rád experimentuje s rozestavením. Proti Spartě třeba sáhl po netradičním systému 3-4-3. Formace během sezony ale měnili i v Brně. Již bývalý kouč Zbrojovky Roman Pivarník nejprve posílal na hřiště osamělého útočníka, pak hrál na dva hroty. Současný stratég Šustr naopak sází na tři hráče vepředu. „Moje role se ani jednou nezměnila. Trenér chce, ať operuji mezi stopery a nezabíhám do krajů. Nejplatnější jsem v šestnáctce. Důležité je, abychom hráli doma i venku stejně. Musíme být agresivní a napadat soupeře po celém hřišti.“ objasnil Magera.

JAROSLAV GALBA

Ilustrační foto
Posila basketbalového KP Brno Gillová se blýskla proti USK. Zaznamenala 23 bodů