Zdlouhavé čekání zapříčinil přístup ruské strany a Olympie Astrachaň, kde dvojnásobný nejlepší střelec druhé české ligy na podzim hrál. „V Rusku jsem ukončil kontrakt, všechno jsem poslal faxem i mailem, ale od nich nic nepřišlo. Pak mi tamní ředitel volal, že papíry potřebuje poštou, takže jsem znova všechno podepisoval a zase se nic nedělo,“ popisuje obtíže osmadvacetiletý útočník pražské Dukly, který v Brně hostuje.

Přesto neztratil úsměv na tváří, který ho zdobí takřka neustále. „Jsem pozitivní člověk a snažím se smát každý den, protože život je krásný a musíme si ho užívat. Nervozita tělu škodí a podle toho nahlížím i na fotbal. Sice jde o mou práci, ale v první řadě je to pořád hra,“ říká Chigou.

Problémy mu nedělá ani čeština, i když v ní moc nemluví. „Umím francouzsky, anglicky, italsky, rumunsky, maďarsky, trochu rusky a česky, ale většinou používám jen první tři jazyky, a proto pro mě bývá těžké přemýšlet nad ostatními. V češtině rozumím všemu, na tréninku je všechno v pohodě. Trenér mi nemusí speciálně vysvětlovat, kam si mám stoupnout, nejsem malé děcko,“ upozorňuje.

Z Brna zatím moc neviděl, stále bydlí na hotelu u stadionu. „Navštívil jsem jen Vaňkovku,“ culí se Chigou.