V září se stal sportovním ředitelem třetiligového Znojma, dříve působil v klubech jako jsou Hrušovany, Bavory, Břeclav nebo Hlučín. Roli druholigového trenéra si ale Milan Valachovič vyzkouší poprvé v kariéře. „Rozhodoval jsem se asi týden, ale nakonec jsem si řekl, že nabídku přijmu,“ popisuje trenér Líšně, která je aktuálně na devátém místě tabulky.

Brno 18.10.2019 - domácí FC Zbrojovka Brno proti FK Varnsdorf
Zbrojovka poprvé pod Machálkem vyhrála, Varnsdorfu dala čtyři góly

Valachovič chce navázat na úspěšnou éru bývalého trenéra Miloslava Machálka, který momentálně působí coby kouč brněnské Zbrojovky. Vlastní tréninkové metody s metodami bývalého trenéra Líšně však porovnávat nechce. „Mám svoji vlastní představu o fotbale, ale rozhodně bych chtěl na úspěchy pana Machálka navázat. Bude to těžké, ale právě proto jsem nabídku přijal. Abych se o to pokusil,“ říká nový kouč druholigové Líšně.

Hlavní úkol zůstává pořád stejný. „Cíle byly dané už před sezonou, budu se je snažit naplnit stejně jako bývalý trenér. Líšeň je v roli nováčka, naším hlavním úkolem je pokusit se o záchranu v soutěži,“ sděluje plány pro zbytek sezony Valachovič.

Kromě trénování brněnského mužstva se věnuje také týmu z Lanžhotu, který dotáhl z krajského přeboru až na přední příčky divize. Vzhledem k časové náročnosti se nakonec rozhodl Lanžhot opustit a plně se věnovat Líšni. „Trénovat dva týmy dohromady by dlouhodobě určitě nešlo, proto jsem se nakonec s oběma mančafty domluvil, že Lanžhotu ještě pomůžu s trénováním do zimní přestávky. Zápasy se nám nekryjí a v týdnu vede místo mě tréninky asistent Přemysl Kovář. Je to vlastně už jen na čtrnáct dní, protože soutěž v Lanžhotu končí na začátku listopadu. Pak má tým dva měsíce čas si najít nového trenéra,“ uvádí Valachovič.

Milan Valachovič, nový trenér fotbalistů Sokola Lanžhot.
Po Machálkovi. Novou éru Líšně otevře fotbalový pracant Valachovič

Změny, které s novým týmem na jejich první společný duel chystá, ale prozradit nechce. „Nevím, jestli můžu před zápasem o nějakých změnách mluvit. Nerad bych soupeři odkryl karty,“ dodává. Premiérový zápas v roli líšeňského trenéra čeká Valachoviče už v sobotu od čtvrt na jedenáct, a to na půdě Sokolova.

ELIŠKA NOVÁKOVÁ