Od vedení klubu dostal volnou ruku s tím, aby do zimy vybral hráče, se kterými se má středočeský celek rozloučit.

Prezident příbramského klubu kontaktoval Čuhela poprvé v sobotu večer, když se vracel z pohárového utkání s Duklou, které skončilo porážkou 0:4.

"Neznám trenéra, který by nebyl rád za nabídku z první ligy. Proto jsem se nemusel ani moc rozmýšlet. Spíše jsme pak řešili, jak by spolupráce vypadala," řekl Čuhel na úterní tiskové konferenci. Hráčům už byl představen v pondělí.

Jedním z hlavních bodů spolupráce má být vyhodnocení stavu současného kádru, podle něhož se vedení v zimě rozhodne, se kterými hráči se rozloučí. "Nejdu do toho s tím, že chci někoho vyhazovat, je to rozhodnutí klubu. Pokud nebudou hráči plnit to, co po nich chceme, tak to nepůjde dál. Pak by se tu jen vyhazovali trenéři a hráči by byli spokojeni," vysvětlil Čuhel.

Nebojí se toho, že by hráči byli tímto rozhodnutím svázaní. "Spíše by to pro ně měla být motivace, aby pracovali na sto procent," dodal. Pravě bojovnost a pracovitost je to, co příbramské vedení u hráčů v poslední době nejvíce postrádalo.

Čuhel chce zapracovat na celkovém herním projevu týmu, důležité podle něj ale bude především stabilizovat výkonnost po celých 90 minut. "Příbram v této sezoně odehrála hodně dobrých zápasů, ale ne po celých devadesát minut. Nestačí pracovat dobře jen šedesát minut, je třeba udržet koncentraci od úvodního do závěrečného hvizdu," připomněl Čuhel například porážku s Libercem gólem v nastavení či prohru se Spartou 0:4, kdy ještě v 75. minutě usilovala Příbram o vyrovnání.

Důležité ale bude zvednout psychiku hráčům, kteří po jediné výhře z posledních osmi utkání mají hlavy dole. "Potřebují výsledek, od kterého by se odrazili. Je výhoda, že teď máme reprezentační přestávku na to, abychom se lépe poznali a odvedli nějakou práci," dodal Čuhel.

Do Příbrami se vrací po více než čtyřech letech. V sezoně 2008/2009 dělal asistenta trenérovi Massimu Moralesovi, kterého po jeho odvolání nahradil na zbývající čtyři zápasy sezony. A vedl si velmi dobře. Kromě porážky 0:4 s Jabloncem porazil Olomouc, Žižkov i Brno a pomohl zachránit tým v lize.

"Tehdy jsem měl smlouvu na rok a řešilo se, co dál. Už během jara jsem byl ve spojení s Dušanem Uhrinem mladším, který končil angažmá v zahraničí a plánoval se vrátit do Čech. Já byl tehdy ještě jen asistentem, tak jsem se s ním domluvil, že pokud bude mít angažmá, tak že půjdu s ním. To byl důvod, proč jsem tehdy odešel z Příbrami," vysvětlil zpětně, proč u Litavky nepokračoval.
Vrátil se až nyní, přestože ho v posledních letech několikrát Starka do Příbrami lanařil. "Vždy to ale komplikovalo to, že byl smluvně vázán v Brně. Teď už jsme se domluvili. Věřím, že Petr je kvůli své pracovitosti člověkem, kterého potřebujeme," řekl Starka.