Proti ale bude Ďolíček, natřískaný stadion vršovického klubu. „Divácké zázemí mají obrovské a fanoušci je budou hnát za vítězstvím. Budou klidně i čtrnáctý hráč. Poblázní svůj tým. Musíme odvést stodvacetiprocentní výkon," prohlásil znojemský gólman Vlastimil Hrubý.

S takovou atmosférou čeká jihomoravský klub svátek. „Bezvadné prostředí si musí užít i soupeř. Mně vždycky taková atmosféra víc vyhecovala. Nemáme tolik odolných typů, ale věřím, že se hráči nepodělají," uvažoval znojemský kouč Leoš Kalvoda.Sestava Znojma

Klokani v Ďolíčku v součtu s loňskou druholigovou sezonou neprohráli od října, což dělá posledních jedenáct utkání. „Je to hodně důležitý zápas, protože Znojmo má skoro stejně bodů jako my. Věřím, že klukům nebude svazovat nohy nervozita," uvedl kouč pražského týmu Jozef Weber.

Proti sobě se postaví dva prvoligoví nováčkové, kteří se momentálně nacházejí na posledních dvou příčkách. Patnáctí klokani mají jednobodový náskok. Zatím si připsali výhru s Příbramí a remízu, Znojmo vydřelo jen tři nerozhodné výsledky. Na první tříbodový zápis jako jediný tým nejvyšší soutěže stále čeká. „Už potřebujeme vyhrát. Zápasu na Bohemce musíme podřídit úplně vše a dovést tři body, abychom měli trochu větší klid do dalších utkání," věděl Hrubý.

Tři absence

Jenže znojemský celek postrádá hned tři hráče, kteří v posledním duelu se Slavií naskočili v základní sestavě. Obránce Yonova a záložníka Cihláře trápí zranění, útočník Reljič dostal za vyloučení trest na dvě utkání. „K tomu si Lacko poranil koleno. Start jeho a Yonova vidím tak na padesát procent, ale spíš s nimi nepočítám," pravil Kalvoda. „Na Bohemce potřebujeme stoprocentně zdravé hráče, protože to bude souboj na souboj a fotbal pěkně od podlahy," doplnil.

V základní sestavě se mohou objevit Okleštěk, Hrošovský či poprvé Simerský. „Šanci dostanou hráči z lavičky. Mohou se ukázat, v Praze mají příležitost jako hrom. Pořád chtějí hrát, tak ať dokáží, že na základ mají," nabádal kouč.

V Ďolíčku se střetnou téměř totožné týmy jako loni ve druhé lize. Znojmo doma vyhrálo 2:0, ale v Praze podlehlo 0:1. Jihomoravané potřebují zlepšit koncovku. Kromě divoké přestřelky 5:5 v Jablonci dali jediný gól v pěti zápasech. „V lize se každá šance musí proměnit, jinak to stojí body," potvrdil znojemský gólman.